Cloud & Data

Innoveren, verbeteren en impact maken met nieuwe technologieën in datagedreven bedrijven.

Cloud & Infra

Binnen het domein Cloud & Infra ben je verantwoordelijk voor het installeren, beheren en beveiligen van IT-netwerken. Je bent specialist in cloud-based computing-omgevingen en de bijbehorende infrastructuur. Met de kennis en vaardigheden die wij je bijbrengen waarborg jij business continuïteit.

Modern Workplace

De manier waarop we samenwerken en de technologische behoeften die organisaties hebben zijn continu in verandering. Als onafhankelijk en gecertificeerd Modern Workplace specialist bij een erkend Microsoft expertisecentrum, neem jij de uitdagingen weg waarmee de werkplek wordt geconfronteerd.

Data & Analytics

Your Professionals is met een bewezen trackrecord de expert op het gebied van Data & Analytics. Met onze datawetenschappelijke deskundigheid, Power BI-competenties en revolutionaire Dashboarding & Reporting tools zorg jij er als gecertificeerd data consultant voor dat onze opdrachtgevers blijven groeien.

Your Professionals is een erkend Microsoft Kenniscentrum. We zijn early adopters van nieuwe technologieën en durven te experimenteren met innovatieve strategieën en solutions. Onze specialisaties zijn de expertises van onze professionals, waarmee zij organisaties ontzorgen bij complexe vraagstukken en de drijvende kracht zijn achter de digitale transformatie.

Microsoft Intune is een cloudservice die gericht is op Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM). Hiermee bepaal je hoe de apparaten in een organisatie worden gebruikt en maak je specifieke beleidsregels voor het beheer van toepassingen.

 

Met Windows AutoPilot configureren werknemers hun eigen Windows-apparaat, zonder hulp van de IT-afdeling. Benodigde drivers, policies, applicaties en software worden automatisch geïnstalleerd. AutoPilot werkt samen met Microsoft Intune en andere MDM-oplossingen. Jij implementeert dit bij een organisatie, zodat de workflow makkelijker wordt.

 

Windows PowerShell is een objectgeoriënteerde automatiseringsengine en scripttaal met een interactieve command-line shell. Het is ontwikkeld om IT’ers te helpen bij het configureren van systemen en het automatiseren van administratieve taken.

 

VMware was de eerste fabrikant die virtualisatie op het Intel-platform mogelijk maakte. Daarmee draaien meerdere virtuele machines op dezelfde fysieke machine. VMware bestaat uit drie productlijnen: vPlatform (virtualiseren van de IT-infrastructuur), vManage (beheer van de virtuele infrastructuur) en vTools (bestaande servers virtualiseren).

 

Hyper-V is een tool waarmee je een compleet systeem (virtuele machine) apart op je pc inricht. Met Windows als hostsysteem richt je andere besturingssystemen in als gastsysteem en laat je beide gelijktijdig draaien. Hyper-V kan de toestand van een virtuele machine opslaan en die later weer herstellen. De tool is veelzijdig, want het kan gebruikt worden voor de virtualisatie van volledige datacenters, maar ook voor kleinere omgevingen.

 

Met Microsoft Endpoint Manager beheer je alle apparaten binnen een organisatie. Hierin worden verschillende services gecombineerd, zoals Microsoft Intune, Desktop Analytics, co-management en Windows Autopilot. Remote werken is de laatste jaren steeds normaler geworden, waardoor het beheren van apparaten lastiger is. Endpoint Manager biedt een centraal overzicht, waardoor het mogelijk wordt om direct apparaten te vinden die niet aan het beleid voldoen.

Dashboarding en reporting is data in één oogopslag duidelijk presenteren. Dit wordt vaak gebruikt om KPI’s te presenteren en een organisatie gegrond de juiste keuzes te laten maken. Je rapporteert data volgens richtlijnen die je bij ons leert, zodat je efficiënt en met goede dashboards inzicht geeft in de status van een bedrijf. Hiervoor werk je met tools als Power BI, Tableau en QlikView.

Data analyse is beslissingen maken op basis van cijfers, in plaats van op onderbuikgevoel. Het is het voortraject van dashboarding. Je analyseert cijfers om tot presenteerbare conclusies te komen. Uit de analyse komen resultaten waarmee je onderzoeksvragen beantwoordt.

Data warehouses zijn de plekken waarin alle beschikbare data opgeslagen staat. Denk bijvoorbeeld aan klantgegevens en inkoopdata. De data analist gebruikt de informatie om tot data analyses en dashboarding te komen. Een van de carrièrepaden bij Your Professionals is richting data warehouses, waarbij je warehouses leert bouwen en herinrichten met SQL of Python.

Datamigratie is het verhuizen en omzetten van data van het ene naar het andere systeem. Bij het migreren van de data wordt veel data beter bruikbaar, omdat het tijdens de verhuizing gelijk opgeschoond wordt. Denk hierbij aan het verhuizen van data van een oud CRM-systeem naar een nieuw systeem. Datamigraties vragen bij grote bedrijven een goede samenwerking van verschillende teams. Bij Your Professionals word je in onze soft skill trainingen opgeleid om effectief samen te werken met collega’s bij opdrachtgevers.

Data-integratie is het proces waarbij je met ETL tools data uit verschillende bronnen haalt, de data samenvoegt en alle gegevens opschoont. Dit wordt vaak tegelijkertijd gedaan om tijd te besparen. Na het samenvoegen werkt een bedrijf niet meer met verschillende data warehouses en is de data beter bruikbaar voor analyses.

Data governance is het proces van het beheren van de beschikbaarheid, bruikbaarheid, integriteit en beveiliging van de gegevens in bedrijfssystemen. Effectief databeheer zorgt ervoor dat gegevens consistent en betrouwbaar zijn en niet worden misbruikt. Het gaat hier bijvoorbeeld om het beschermen van privacygevoelige informatie en het waarborgen van de kwaliteit van data.

STYP: Waar sta je nu en waar wil je naartoe?

Bij Your Professionals ga je niet alleen maar aan het werk. Je hebt een doel. Een STYP aan de horizon. Als je bij ons binnenkomt, kijken we waar je staat. We werken jouw carrièrepad samen uit, zodat jij de uitdagingen krijgt die jou laten groeien. Je wordt opgeleid tijdens je werk, dus je gaat direct aan de slag. Waar sta jij over een paar jaar?

Een Senior Business Analist zorgt voor de vertaling van het management naar de afdelingen Data en IT. De analist vertaalt opdrachten naar concrete werkzaamheden en bepaalt hoe opdrachten technisch ingeregeld worden. Welke systemen hebben we nodig? Wie doet dit? Hoe lang gaat het duren? De Senior Business Analist is veel bezig met het opzetten en optimaliseren van bedrijfsprocessen vanuit conclusies die onderbouwd zijn met data.

De Data Scientist ontwikkelt modellen om data te verwerken en te analyseren. Je doet forecasting op basis van AI en verbetert en automatiseert hierdoor de bedrijfsresultaten. Je doet voorspellingen op basis van data uit het verleden en heden en adviseert de directie in de besluitvorming.

De Data Engineer zit aan de achterkant van de data en ontwerpt en bouwt oplossingen om werken met data makkelijker en inzichtelijker te maken. Een Data Engineer bouwt bijvoorbeeld data pipelines, ontwerpt en ontwikkelt dataplatformen, koppelt verschillende databases en migreert ze on premise naar cloud omgevingen.

Een Lead Data Analist maakt analyses van bedrijfsdata en bouwt datamodellen. Deze persoon houdt zich bezig met het automatiseren van dataprocessen om winst van het bedrijf te vergroten. In deze functie zit een groot deel reporting en dashboarding: door overzichtelijk weergeven van data belangrijke besluiten beter nemen.

Jij optimaliseert de Modern Workplace. Je bent verantwoordelijk voor de werkplekomgeving van onze klanten en werkt proactief, niet meer reactief. Je ziet waar verstoringen voorkomen en zorgt dat de omgeving geüpdatet blijft. Je begeleidt junioren en medioren en schakelt met het management team.

Jij ontwerpt de cloud omgeving voor een klant vanuit de behoefte, in plaats van te werken met een bestaande omgeving. Je kent de mogelijkheden van de cloud en weet hoe je bedrijven transformeert naar technologiegedreven organisaties. Je helpt de klant een visie op de cloud te bepalen en geeft er invulling aan.

Een DevOps engineer is een IT-generalist die uitgebreide kennis heeft van ontwikkeling en operations. DevOps engineers werken met vaste bedrijfsstructuren en creëren een betere samenwerking. Daarom is het noodzakelijk om goede soft skills te hebben. Daar helpen wij je bij met specifieke, gerichte trainingen.

De Cloud Engineer, niet te verwarren met de Cloud Architect, beheert de cloudomgeving en ontwikkelt de cloudomgeving door. Je bent de moderne systeembeheerder van de cloud en verantwoordelijk voor het beheren van de Azure omgevingen bij klanten. Je bent gewend om in complexe omgevingen te werken en je vertaalt lastige vraagstukken moeiteloos naar logische oplossingen.

Een IT-manager is de leidinggevende van de IT-afdeling. De IT-manager plant projecten, heeft contact met betrokkenen en overziet alle werkzaamheden. Als IT-manager ben je verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en operationalisering van de ICT binnen een bedrijf.

De Netwerk Engineer ontwikkelt, configureert en onderhoudt netwerken in overeenstemming met de functionele specificaties die zijn opgesteld om de automatisering van werk te ondersteunen. Een Netwerk Engineer voert tests uit om zeker te zijn dat er niks mis is met een netwerk, installeert nieuwe elementen en adviseert over het optimaal functioneren.

Your Professionals is de expert op het gebied van Cloud & Data. We weten wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en bieden jou de opleidingen en opdrachten om specialist te worden. De opleidingen die je bij ons volgt zijn niet alleen toegespitst op vakspecifieke kennis, want het is belangrijk dat je ook je soft skills ontwikkelt. Een growth mindset is een van onze kernwaarden. We helpen onze collega’s groeien en de beste versie van zichzelf te worden. Een greep uit de trainingen die wij aanbieden:

Analytisch werken, willen leren en ontwikkelen, maar niet plezier uit het oog verliezen. Daar staat team Cloud & Data voor. We organiseren regelmatig uitjes en kennisevents met collega’s die bij verschillende opdrachtgevers werken. Zo leer je van elkaar, verbreed je jouw horizon en ontmoet je inspirerende like minded mensen.

Imran Aslam

Business Manager

Iris Meuffels

Performance Coach

Wat we beloven

Openstaande vacatures

Modern Workplace Engineer

De eerste stap in jouw ontwikkeling naar Modern Workplace Engineer ligt bij ons. Samen met jou koppelen we je aan een opdrachtgever, een omgeving waar jij kan groeien als Modern Workplace Engineer en met de meest relevante tool werkt binnen de markt, namelijk Microsoft Office 365.

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

De eerste stap in jouw ontwikkeling naar Cloud Engineer ligt bij ons. Wij koppelen je aan een opdrachtgever, een omgeving waar jij kan groeien als Cloud Engineer en met de meest relevante tool werkt binnen de markt, namelijk Azure.

Bekijk vacature »

Kom met ons in contact.

Wil je meer weten over hoe wij werken in het excellence center Cloud & Data? Of weet je nu al dat Your Professionals hét bedrijf voor jou is? Laat je gegevens achter en we bellen je.