Junior Engineering Program

Een solide brug tussen theorie en praktijk.

Technisch onderwijs richt zich vaak sterk op de theoretische aspecten, en wij begrijpen dat praktijkervaring van onschatbare waarde is voor een vliegende start in je technische carrière.

Ben je net klaar met je technische opleiding en wil je graag de kans grijpen om aan de slag te gaan, terwijl je je tegelijkertijd verder specialiseert in jouw vakgebied? Meld je aan voor het Junior Engineering Program van Your Professionals.

Your Professionals als werkgever en opleider.

Met meer dan 15 jaar expertise in technisch detacheren begrijpen we als geen ander wat startende monteurs nodig hebben om met succes aan hun carrière te beginnen. Bij Your Professionals hebben we meerdere specialisaties, waaronder Engineering, en we hebben nauwe samenwerkingen en partnerships met vooraanstaande bedrijven zoals Siemens.

Wij begrijpen als geen ander dat praktische vaardigheden van onschatbare waarde zijn. Daarom bieden wij op maat gemaakte leer- en werktrajecten die aansluiten op jouw interesses, of je nu interesse hebt in elektrotechniek, PLC-programmering of automatisering. Of je nu een achtergrond hebt in Elektrotechniek, Mechatronica of Werktuigbouwkunde, bij ons zit je goed.

Wat je kunt verwachten.

Het Junior Engineering Program opent de deuren naar een praktische en veelbelovende start als Junior allround storing en onderhoudsmonteur. Ons programma is gericht op het ontwikkelen van jouw technische skills in het echte werkveld, zonder dat je weer in de schoolbanken terechtkomt. Hier kun je jouw technische kennis direct in de praktijk brengen en tegelijkertijd een goed salaris verdienen.

Hands-on praktijkervaring

Tijdens het Junior Engineering Program zul je vier dagen per week werken bij een van onze opdrachtgevers. Dit biedt jou de unieke kans om jouw technische vaardigheden direct toe te passen op de werkvloer. Je zult betrokken zijn bij diverse taken, zoals het programmeren van PLC-systemen, het installeren van elektrotechnische systemen, het begrijpen van automatiseringsprocessen en het uitvoeren van onderhoudstechnieken. Hier geldt het ‘leren door te doen’ principe, en dit hands-on leren is de sleutel tot jouw succes in dit traject.

Werken + leren

Naast het werken reserveer je één dag per week voor verdieping en schoolgerelateerde activiteiten, wat neerkomt op ongeveer 35 tot 40 dagen per jaar. Deze activiteiten omvatten reguliere lessen, terugkomdagen of sparren met je senior begeleider.

De opleidingen die je zult volgen, gaan veel dieper en zijn specialistischer van aard dan wat je tijdens jouw mbo-opleiding hebt ervaren. De nadruk ligt op het toepassen van theorie in de praktijk. De verschillende modules omvatten Basis Elektrotechniek, Relaisschakelingen, Industriële Elektrotechniek, Pomptechniek, Monteren en Demonteren van Mechanical Seals, Lagertechniek, Introductie Uitlijnen van Rotating Equipment, Tekenen en Symbolenkennis, Bevestigingsmiddelen, Kabel Draagsystemen, Data, Basis Werktuigbouw, Introductie Elektrodelassen, Instrumentatiefitten, en PLC Techniek.

Vakmatige groei

Hier gaat het niet alleen om technische vaardigheden, maar ook om het opbouwen van essentiële soft skills zoals communicatie, teamwork en probleemoplossend denken. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde in jouw carrière als monteur, zowel vandaag als in de toekomst. In een voortdurend veranderende wereld is het vermogen om effectief te communiceren, samen te werken en creatieve oplossingen te vinden van cruciaal belang voor jouw succes. De moderne monteur moet niet alleen technische bekwaamheden ontwikkelen, maar ook deze cruciale soft skills ontwikkelen.

Gerichte begeleiding

Je staat er nooit alleen voor. Je wordt persoonlijk begeleid door ervaren technici op de werkvloer, onze Development Coach, een buddy en deskundige docenten/instructeurs. Samen zorgen we ervoor dat jij optimaal voorbereid bent om als Junior allround storing en onderhoudsmonteur te groeien in jouw vakgebied en het beste uit jezelf te halen.

Via YP bij diverse opdrachtgevers aan de slag.

groeien naar jouw 'STYP'.

Bij ons krijg je de steun die je nodig hebt. Je krijgt een persoonlijke Development Coach die met je meedenkt. Wat ligt jou goed? In welke klussen blink je uit? Met die info zoeken we de beste projecten en trainingen voor jou uit. We zorgen dat je elke dag beter wordt in je vak.

hr-cyclus.

Wij vinden jouw ontwikkeling belangrijk. Daarom hebben wij een HR-cyclus opgezet waarin we je persoonlijk begeleiden, coachen en voorzien van 360 graden feedback. Door middel van deze cyclus stomen we je klaar om groei te faciliteren bij onze klanten en ontwikkel je jezelf op zowel persoonlijk als professional vlak.

Wat je krijgt

Wat je meeneemt

Aanmelden voor het Junior Engineering Program?

Upload je cv en vul je gegevens in. We nemen binnen twee werkdagen contact met je op.