YP Partnership.

Voor Data, IT en Finance specialisten

De vrijheid en financiële kansen van het zelfstandig ondernemen met de zekerheden van een vast dienstverband.

in het kort.

Als partner bepaal jij welke projecten je aangaat, waar je werkt en hoeveel ondernemersrisico je wilt nemen. Wij faciliteren de opdrachten en groei die passen bij jouw kennis, ervaring en ambities en regelen de commerciële onderhandelingen en administratie. Samen delen we de successen en de uitdagingen.

Het Partnermodel is ontwikkeld voor de professional die stappen wil maken in het ondernemerslandschap en tegelijkertijd graag blijft profiteren van de voordelen van werknemerschap.  

wie jij bent.

Het YP Partnership is interessant voor verschillende rollen binnen Finance, Data en IT. Naast een stevige basis qua ervaring is het belangrijk dat je ondernemend bent en een Growth Mindset hebt: je wilt continu groeien en blijft jezelf ontwikkelen als professional en persoon.  

Business Controller
Financial Controller
Financieel Manager
Project Controller
FP&A Analist

Business Analist
Data Analist
Data Engineer
BI Specialist

Cloud Engineer
Cloud Architect
IT Manager
Netwerk Engineer
Security Engineer
Modern Workplace Engineer

verdien
modellen.

Projecten

Interim Solutions is al 15+ jaar onze core business. Zet jouw kennis en capaciteiten in voor diverse projecten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Impactvolle dashboards ontwikkelen voor een gemeente, een nieuw CRM-systeem opzetten voor een zorginstelling of een grote retailer ondersteunen bij een data-migratie – wij zorgen voor de opdrachten en organisaties die matchen met jouw ervaring én ambities.
Heb jij ruime ervaring opgedaan binnen jouw vakgebied en wil je impact maken met jouw expertise? Optimaliseer bedrijfsprocessen voor verschillende opdrachtgevers en pak complexe problemen aan op het gebied van efficiëntie, kostenreductie, kwaliteitsverbetering en klanttevredenheid. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen wij een breed scala aan consultancy-opdrachten faciliteren, waarbij we je tijdens de opdracht ondersteuning en begeleiding bieden.
Heb je een specifiek onderwerp binnen jouw vakgebied uitgediept en word je enthousiast van anderen inspireren? Deel jouw kennis en expertise tijdens trainingen, workshops en kennis events met zowel collega’s als externe professionals. Wij bieden een inspirerende werkomgeving en organiseren de trainingen en workshops waarbij kennis uitwisselen centraal staat.
Heb jij in bepaalde software, tooling of methodiek je ontwikkelt tot een ware specialist? Neem ownership over dit onderwerp en bouw vanuit jouw expertise aan innovatieve, creatieve proposities om in de markt te brengen. Zo werken aangesloten professionals nu bijvoorbeeld aan business voorstellen op het gebied van Power BI, Carerix en AFAS. Bij ons krijg je alle ruimte om je ideeën uit te werken en we bieden de nodige middelen en begeleiding om je te ondersteunen in dit proces. Weet jij proposities te ontwikkelen die volledige teams aantrekken, bestaat zelfs de mogelijkheid om door te groeien naar een  managing partner positie. De groeikansen zijn hier eindeloos.

3 SCHALEN PARTNERSHIPS.

Je kunt iedere maand rekenen op een vast basisinkomen, ongeacht hoeveel uren je werkt. Hierbij heb je de keuze uit drie verschillende partnership schalen met basisinkomens van €3000, €2500 en €2000. Binnen elke schaal nemen wij €2000 van het basisinkomen voor ons risico. Het resterende bedrag fungeert als jouw buffer. Zo bepaal jij hoe groot je vangnet is en hoeveel risico je wilt nemen in situaties waarin je geen uren maakt, zoals bij ziekte, tussen opdrachten in of bijzonder verlof.
Hoe dicht wil jij op het ondernemerschap staan?

€3000 basisinkomen
€2000 risicovrij
€1000 buffer

€2500 basisinkomen
€2000 risicovrij
€500 buffer

€2000 basisinkomen
€2000 risicovrij
Geen buffer

in cijfers.

Transparantie is een belangrijk element van een gezond partnerschap. Daarom is ons model inzichtelijk, bespreken we elke potentiële opdracht altijd vooraf en heb je de vrijheid om te beslissen of je de opdracht aangaat of niet. Zo houd je de controle over je carrière en weet je precies wat je kunt verwachten op het gebied van werkzaamheden, reisafstanden en tarieven. 

Je basisinkomen wordt aangevuld tot 70% van jouw omzet vermindert met de maandelijkse sociale lasten (pensioen, verzekeringen e.d.) en eventuele leasekosten. Deze variabele verdiensten worden maandelijks uitbetaald in de maand nadat de werkzaamheden zijn voltooid.

In de volgende tabel zie je de impact per type partnership op jouw jaaromzet. Alle voorbeeldsituaties zijn gebaseerd op een werkweek van 40 uur en een tarief van €80. Meer risico durven nemen door voor een lager basisinkomen te kiezen, vertaald zich vanwege de sociale lasten naar een hogere omzet.

  

Alpha
Beta
Gamma
Jaaromzet
€ 103.683
€105.368
€107.053
Uurtarief
€80
€80
€80
Bruto Omzet p/m
€13546
€13546
€13546
70% omzet p/m
€9482
€9482
€9482
Sociale lasten p/m
– €1082
– €902
– €721
Basisinkomen p/m
€3000
€2500
€2000
Variabel inkomen p/m
€5400
€6080
€6761
Vakantiegeld p/j
€2400
€2880
€1920
Basisinkomen p/j
€24000
€30000
€36000
Variabel inkomen p/j
€64803
€72968
€81133

De voordelen.

Iedere maand een vast
basis-salaris

Doorlopende begeleiding van een persoonlijke Development Coach

Je eigen werktijden en werkplek
bepalen

Jaarlijks opleidingsbudget van
€2000

Dankzij variabele verdiensten een bovengemiddeld inkomen

25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur
en 8% vakantiegeld

Regelmatig uitjes en
kennisevents

Geen administratieve taken als facturatie en contractering

Lease-auto, volledige OV- of km vergoeding

Wij zoeken passende opdrachten voor je

Aansluiten bij een community van like-minded professionals

Iedere maand
pensioen opbouwen

yp NETWERK.

Met 15+ jaar ervaring in het plaatsen van professionals en een krachtig salesapparaat heeft Your Professionals projecten gerealiseerd bij een breed scala aan opdrachtgevers. Van impactvolle non-profitinstellingen tot bekende top-500 organisaties, onze klanten en partners variëren van grote tot kleine spelers in diverse branches. 

FAQ.

Bij Your Professionals hanteren we over het algemeen uurtarieven tussen €70 en €130. Jouw uurtarief is afhankelijk van je specialisatie, kennis, ervaring en het type opdracht. Naarmate je meer ervaring en kennis opdoet, zal je tarief stijgen. Hierdoor is je omzet direct gekoppeld aan je persoonlijke groei, een voordeel dat je vaak niet vindt in een traditioneel dienstverband.

Ben je een Data of IT professional? Dan is het partnermodel interessant met 2+ jaar werkervaring. Voor Finance professionals biedt het Partnermodel kansen vanaf 4 jaar ervaring. Daarnaast ben je ambitieus, ondernemend en gedreven om te groeien. 

Je ontvangt maandelijks een vast basisinkomen, ongeacht het aantal gewerkte uren. Wij dragen het risico van €2000 van dit basisinkomen, zodat jij altijd financiële stabiliteit hebt. Kies je voor een basisinkomen van €2000, betekent dit dat je geen negatief saldo kunt opbouwen. Kies je voor een basisinkomen van €2500, dan heb je maandelijks een buffer van €500 om eventuele tekorten op te vangen. Met een basisinkomen van €3000 heb je zelfs een buffer van €1000 per maand. Zodra je weer aan de slag gaat, kun je het negatieve saldo eenvoudig inlopen waarna de uitbetaling van je variabele verdiensten wordt hervat. Zo kun je met een gerust hart herstellen of nieuwe opdrachten afwachten, wetende dat je financieel beschermd bent. 

Je variabel inkomen is afhankelijk van jouw tarief, het aantal gewerkte uren in de voorgaande maand en of je een negatief bonussaldo hebt. De bonusberekening bestaat uit de volgende stappen: 

  1. Tarief x aantal gewerkte uren = totale maandomzet
   Dit is het totale bedrag dat je hebt gegenereerd op basis van je tarief en het aantal uren dat je hebt gewerkt.

  2. Totale maandomzet x 70% = jouw kale omzet
   Van de totale maandomzet wordt 70% beschouwd als jouw kale omzet.

  3. Kale omzet – vast basis-inkomen, sociale lasten en eventueel negatief saldo = jouw variabel inkomen
   Je variabele verdiensten worden bepaald door je kale omzet te verminderen met je vaste basis-inkomen, werknemerskosten (berekend als 10% van je vaste inkomen voor pensioen, verzekeringen, en andere gerelateerde kosten) en eventueel bestaand bonussaldo.

Je variabele verdiensten ontvang je aan het einde van de maand na de maand waarin de werkzaamheden plaatsvonden. Dit betekent dat het aanvullend inkomen die je hebt verdiend in bijvoorbeeld juni, wordt uitbetaald in juli, en de het aanvullend inkomen die je hebt verdiend in juli, wordt uitbetaald in augustus.

Ja, je kunt binnen Your Professionals switchen van standaard loondienst naar Partner, van Partner naar standaard loondienst of van type Partnership wisselen. 

Nee, jij hoeft niet zelf op zoek te gaan naar opdrachten. Wij zorgen voor uitdagende opdrachten bij diverse opdrachtgevers.

Er zijn vier verdien mogelijkheden binnen het Partnermodel:

 • Interim projecten 
 • Consultancy
 • Proposities ontwikkelen
 • Kennisdeling

Ja, je bent vrij om te kiezen of je een opdracht aan wilt gaan of niet. Door middel van doorlopende coaching en nauw contact blijven wij op de hoogte van jouw ambities en ontwikkeling zodat wij kunnen zorgen voor een goede match tussen jou en de opdrachtgever. 

Als professional binnen ons Partnermodel krijg je de juiste ondersteuning en begeleiding om het beste uit jezelf te halen. Je hebt regelmatig contact met je Development Coach en Unit Manager om je doelstellingen en ontwikkeling te bespreken en faciliteren. Daarnaast bieden we in onze Academy diverse trainingen en workshops aan op het gebied van hard skills, soft skills en methodieken. Zo groei je zowel als professioneel  als persoon. Ook word je ondersteund als ondernemer op administratief vlak waardoor je geen omkijken hebt naar zaken als contractering of facturering.

Als partner reis je van en naar je werk met volledige OV-vergoeding of 16 cent vergoeding per gereden kilometer. Ook heb je de mogelijkheid om via Your Professionals gebruik te maken van een lease-auto.

Ja, je bent uiteraard vrij om de stap te maken naar zelfstandig ondernemerschap. Het model is ontworpen om je de mogelijkheden te bieden die jij zoekt om te groeien, jezelf uit te dagen en uiteindelijk de gewenste professionele onafhankelijkheid te bereiken.

Aanmelden als partner

Alle velden met een * zijn verplicht.

Enthousiast geworden over het Partnership maar heb je nog vragen? Stel je vragen aan Imran Aslam.