Lean Summer Course

Leer hoe je processen optimaliseert door:

 • Waarde te creëren
 • Verspillingen te elimineren
 • Effectieve samenwerking te stimuleren

Inhoud training

Lean is een wereldbekende methodiek om werkprocessen te optimaliseren en biedt een gestructureerde aanpak om je processen continu te verbeteren. In onze 5-daagse Lean Summer Course leer je de belangrijkste methoden, tools en basiskennis van Lean.

Je krijgt inzicht in hoe je verspillingen en knelpunten in processen kunt opsporen en oplossen, waardoor je de kwaliteit van producten of diensten kunt verhogen, kosten kunt reduceren en de tevredenheid van klanten kunt verbeteren. Ook ontwikkel je vaardigheden om effectief leiderschap toe te passen en veranderingen binnen je organisatie te managen.   

Onder begeleiding van een ervaren trainer behandel je met mede-cursisten leerzame praktijksituaties door middel van interactieve discussies en oefeningen. Na het behalen van de toets weet je zeker dat je de kennis en vaardigheden onder de knie hebt en kun je Lean projecten opzetten die de efficiëntie en kwaliteit binnen je organisatie verbeteren. 

Resultaat

Opbouw

Voor wie is deze training?

De Lean Summer Course is ontworpen voor professionals die in een compact programma grote vooruitgang willen boeken op het gebied van procesoptimalisatie. De training is waardevol voor diegenen die zich bezighouden met het verbeteren van processen, het verminderen van kosten, het verbeteren van de kwaliteit en/of het vergroten van de klanttevredenheid binnen organisaties

Programma

We starten met een introductie van de methodiek Lean: je leert het belang van waarde, het tegengaan van verspilling en faalkosten. Door middel van verschillende oefeningen wordt de theorie toepasbaar.   

Je gaat aan de slag met het continu verbetermodel SDCA en de 5S-methode om je werkplek te organiseren. Ook ontdek je het visueel hulpmiddel Andon en de SMED-methode, die gericht is op flexibiliteit en efficiëntie binnen processen. Daarnaast behandelen we de impact van paradigma’s op ons denken en handelen en leer je meer over de teamwerktheorieën van geronnomeerde psychologen Bruce Tuckman en Meredith Belbin. 

Je maakt kennis met Swimming Lanes, een visuele tool om het hele productieproces in kaart te brengen en inefficiënties op te sporen. Daarnaast krijg je inzicht in procesrollen en het RACI-model, die duidelijkheid bieden over wie waarvoor verantwoordelijk is binnen een proces en voorkomen dat er misverstanden ontstaan. Aan de hand van een case pas je de geleerde technieken in de praktijk toe en leer je hoe je problemen gestructureerd en efficiënt kunt oplossen met behulp van verschillende problem solving methods. 

We doorlopen de Kaizen-methodiek, gericht op gestructureerde probleemoplossing. Je leert hoe je data verzamelt en analyseert met een Data Collectie Plan en maatstafstudie, en past de geleerde technieken toe in oefeningen. Ook leer je hoe je oplossingen formuleert en prioriteert met behulp van de Impact-haalbaarheidsmatrix.  

Je gaat aan de slag met Operationeel Management, waarbij je leert hoe je de operationele processen binnen een organisatie kunt optimaliseren en verbeteren. Daarnaast maak je kennis met de Theory of Constraints (TTE), een managementfilosofie die erop gericht is om de zwakste schakel in een proces te identificeren en te verbeteren. Daarnaast krijg je handige tips en tricks om je optimaal voor te bereiden op het examen.  

Praktisch

 • Duur: 5 dagen
 • Locatie: Rooseveltweg 11C, 1314 SJ Almere
 • Investering: €2450,-
  exclusief btw, inclusief lunch
 • Taal : Nederlands
 • Voorkennis: Niet nodig
 • Certificaat: Officieel certifcaat van deelname

Data

 • START do. 3 augustus 2023, 09:00 - 17:00 Almere

 • vr. 4 augustus 2023, 09:00 - 17:00 Almere

 • do. 10 augustus 2023, 09:00 - 17:00 Almere

 • vr. 11 augustus 2023, 09:00 - 17:00 Almere

 • do. 17 augustus 2023, 09:00 - 17:00 Almere

Lean Summer Course

€2450,- (excl. btw) 5 dagen, all-in-prijs

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten over de training? Neem contact op met Saskia Torn Broers via +316 5311 6515

Lean Summer Course

€2450,- (excl. btw)
all-in-prijs
5 dagen

Nu inschrijven