Als ik nu terugkijk naar de afgelopen 3 jaar, heb ik enorme stappen gezet

Jill Kuipers (30) heeft nu duidelijk voor ogen waar ze naartoe wil in haar carrière, maar dat ging niet zonder slag of stoot. “Ik kwam in een gat terecht na mijn opleiding CMA, die ik in 2021 afrondde. Door de gesprekken met de talent manager van Your Professionals hebben we een traject opgesteld voor de bepaling van de nieuwe doelen.” Nu is ze de eerste financial in het team die zelf, samen met een andere collega een training heeft ontwikkeld.

Jill werkt al ruim drie jaar als financial bij Your Professionals. “De persoonlijke benadering is de belangrijkste reden dat ik bij Your Professionals ben gestart. Hier kan ik trainingen volgen die toegespitst zijn op mijn ambitie en doe ik opdrachten die ik leuk vind. Dit miste ik bij andere bedrijven waar ik op gesprek ben geweest.”

In een gat gevallen

Bij Your Professionals krijgt Jill de mogelijkheid om haar leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. “Dat heeft niet altijd bovenaan mijn prioriteitenlijstje gestaan. Ik heb de afgelopen jaren ingezien dat ik het voornamelijk leuk vind om andere mensen te coachen. Ik durf me nu meer uit te spreken en te staan voor mijn doelen en dromen.” De assertiviteitstraining die ze daar vanuit Your Professionals voor heeft gekregen, heeft geholpen. “Die soft skill trainingen helpen mij verder als persoon en in mijn carrière. Het feit dat ik hier mijn soft skills kan ontwikkelen was de reden dat ik uiteindelijk voor Your Professionals heb gekozen.

Bij ons leert Jill niet alleen soft skills. We helpen haar verder in haar carrière met opleidingen, trainingen en mogelijkheden die niet in het hokje ‘hard skills’ of ‘soft skills’ passen. “In 2020 deed ik vanuit Your Professionals een vrij pittige opleiding aan de Vrije Universiteit: Certified Management Accountant. Dat was vol in de coronaperiode met alle lockdowns”, vertelt ze. “Ik werkte fulltime en deed de opleiding ernaast. De sociale bezigheden zette ik op een lager pitje, want ja, er waren lockdowns waarin ik niks kon doen. Toen de opleiding eenmaal afgerond was en ik geen concreet doel meer had, viel ik in een gat. Ik had zo hard gewerkt en dat werk viel weg.”

“Ik kwam erachter wat ik wil: leiding geven of een coachende teamleidersrol. Zonder de hulp van de collega’s van Your Professionals had ik nu waarschijnlijk niet op het traject gezeten om teamleider te worden.”

De studie was het laatste punt in haar hoofd, maar niet haar einddoel. Jill startte met een coachingstraject na gesprekken met haar persoonlijke performance coach bij Your Professionals. “Ik kwam erachter wat ik wil: leiding geven of een coachende teamleidersrol. Zonder de hulp van de collega’s van Your Professionals had ik nu waarschijnlijk niet op het traject gezeten om teamleider te worden.” Ze is nu, samen met een andere Your Professionals-collega, de eerste financial die haar eigen training heeft ontwikkeld en nu haar skills overbrengt op nieuwe collega’s. Volledig in lijn met haar doelen, haar STYP. Jill geeft een debiteuren/crediteurentraining voor de deelnemers van het Future Finance Leader programma van Your Professionals.

Waarom Jill kiest voor Finance bij Your Professionals

“Het mooie aan Finance vind ik de combinatie tussen het presenteren van financiële cijfers en de calculatie,” legt ze uit. “Met cijfers en data maak je een verhaal dat het management helpt de juiste keuzes te maken voor een organisatie. Financiële kengetallen zeggen niks zonder de onderliggende data. Stel: de operationele kasstromen zijn negatief. Hoe komt dat? Betalen klanten te laat? Doen we te lang over het afleveren van orders? Betalen we crediteuren te snel? Met deze data kun je verbeteringen doorvoeren en metingen verrichten.”

Jill kwam in dienst bij Your Professionals en startte direct een opdracht bij Nationale Nederlanden, een positie waar ze zonder de hulp van Your Professionals misschien niet voor was aangenomen. Jill merkte bij de start van haar opdracht dat de kennis van haar eerste hbo-opleiding was weggezakt. Ze ging in gesprek met haar performance coach bij Your Professionals en startte met een training Trade Finance om de benodigde kennis bij te schaven. Haar drive om zich te verdiepen in leiderschap en een rol als teamleider kwamen naar boven, waardoor ze al snel startte met een cursus time management en verschillende leiderschapstrainingen. “Over 2 jaar haal ik mijn STYP aan de horizon. Als ik nu terugkijk naar de afgelopen 3 jaar, heb ik enorme stappen gezet.”

Ze heeft haar draai in de externe opdrachten helemaal gevonden. “Het fijne aan externe opdrachten doen vanuit Your Professionals vind ik dat ik hier doe wat ik leuk vind en werk aan mezelf”, legt ze uit. “Ik zit hier een tijdje en daarna doe ik weer een andere opdracht. Ik weet nu bijvoorbeeld nog niet wat ik in januari 2023 doe. Wat ik wel zeker weet, is dat ik dan al weer een stap verder ben in mijn persoonlijke ontwikkeling.”

“Ik had wel verwacht dat ik hier nu zou staan”

Jill is ongelooflijk ambitieus. Ze heeft een hbo-opleiding afgerond, cursussen gedaan, een pittige CMA-opleiding gedaan en nu de ambitie om leiding te geven. “Met mijn doorzettingsvermogen had ik wel verwacht dat ik nu een carrière heb waar ik blij van word”, zegt Jill lachend. “Binnen Finance zijn de cycli vaak repeterend en met tijdsdruk. Daar word ik niet meer vrolijk van, maar het is wel belangrijk dat ik het als startende professional meemaakte. Ik ben de afgelopen periode projectmatig bezig geweest met het onboarden van een asset class en het verder automatiseren van een maandproces. Dat zijn projectmatige taken, langlopende projecten. Dat vind ik leuk om te doen. Ik haal veel meer energie uit de kleine dingen die in een project worden afgerond dan telkens het cyclische afronden van een maand, kwartaal en jaar.”

Jill is in het begin van haar carrière, na haar opleiding in een gat gevallen. Dat mag niet meer gebeuren, of wel? “Ja hoor. Het is oké als je iets afrondt en dan even niet meer weet wat je wil en moet zoeken naar een nieuw doel”, zegt ze. “Dat zijn logische momenten in je carrière. Dat accepteer ik nu. Wat ik heb geleerd, is eerder communiceren. Eerder in gesprek gaan over waar ik mee zit. Gelukkig mag dat en kan dat bij Your Professionals. Hier helpen mensen mij altijd weer verder.”

Begin september doet ze examen voor de cursus CSCA (Certified in Strategy and Competitive Analyses): een cursus voor CMA-afgestudeerden om je verder te ontwikkelen op strategisch gebied. Jill: “Het is voor een financial steeds belangrijker om deel te nemen aan de strategische tafel. Your Professionals maakt het mogelijk om dit soort certificaten te behalen als het bijdraagt aan je STYP. In de gesprekken met de performance coach komt aan bod hoe ik dit keer mijn tijd beter kan indelen met studeren naast een fulltime baan. De combinatie van verbeteren van mijn hard skills met theoretische studies en trainingen in soft skills maakt Your Professionals voor mij de ideale werkgever.”

Gerelateerde vacatures

Finance Consultant

Heb jij ervaring in het bedrijfsleven en ben jij aan het oriënteren of toe aan een uitdaging waarin je carrière in een stroomversnelling komt? Maak dan kennis met Your Professionals Finance!

Bekijk vacature »
Alle vacatures geladen