Doorzettingsvermogen door de Landmacht en karate

Hij zat voor de Landmacht in Bosnië, Afghanistan en Irak, werd wereldkampioen en tweevoudig Europees kampioen in karate, haalde zijn diploma voor lasser, werkte voor KLM, komt net uit een vervelende relatie en vindt nu zijn plek bij Your Professionals. Luis Provence (41) heeft een bewogen leven achter de rug, maar is nog lang niet klaar om stil te zitten.
Iedereen heeft een eigen verhaal, eigen uitdagingen en een eigen manier om daaruit te komen. Dat blijkt ook uit het persoonlijke verhaal van Luis. “Ik blijf niet te lang hangen in negativiteit”, vertelt hij. “Alle ervaringen die ik heb, leiden tot waar ik nu sta.” Hij vertelt dat zijn relatie afgelopen september na 6 jaar uit ging. “We waren niet goed voor elkaar. De relatie brak mij op. ‘s Ochtends kregen we ruzie en in de auto naar mijn werk belde ze me. Die relatie verstoorde wat ik wilde bereiken. Ik werd uit mijn huis gezet en ik heb 4 weken in mijn werkbus geslapen.”

Het lijkt de 41-jarige Luis niet mee te hebben gezeten, maar elke keer kruipt hij weer uit het dal waar het leven hem in gooit. In 2001, toen hij bij de Landmacht zat, kreeg Luis een auto-ongeluk. “Ik ben blij dat ik nog mag ademen”, vertelt hij. “Mijn eerste dochter was toen net geboren, dus ik had genoeg om voor te leven.” Het ongeluk zorgde er niet voor dat hij uit dienst ging: in totaal werkte hij 6 jaar bij defensie en werd hij drie keer uitgezonden, naar Bosnië, Afghanistan en Irak. “Ik was corporaal eerste klasse, maar ik moest in 2005 weg vanwege bezuinigingen.”

Topsport speelt al sinds 1998 een grote rol in Luis’ leven. Dit jaar vecht hij het WK in Denemarken. “Mijn ouders zaten in karate”, vertelt hij. “Ik trainde als 12-jarige jongen met mijn ouders mee bij de senioren. Het laatste toernooi dat ik vocht was in 2010, ik maak wel een beetje een comeback nu.” In Porto werd hij wereldkampioen en in Athene en Berlijn werd hij twee keer Europees kampioen. “Ik vecht nu bij de veteranen, omdat ik ‘wat ouder’ ben,” zegt hij, met een grote glimlach op zijn gezicht. “Veel mensen om me heen vinden het leuk dat ik dit doe, want ze hebben me jaren niet gezien.” Luis traint drie keer per week in Zaandam, anderhalf uur rijden vanaf zijn woonplaats. Een doorzetter, noemt hij zichzelf. “Dat heb ik van mijn diensttijd. Met vier uur slaap functioneer ik de hele dag op topniveau. Ik moet wel.”

“Ik ben gemotiveerd om meer te bereiken en hogerop te komen. Ik wil hoofd technische dienst worden en een monteur zijn die al z’n papieren heeft. Daar helpt Your Professionals mij mee.”

Luis: “Ik ben 41. Ik heb geen tijd meer om te spelen. Door de privéomstandigheden die ik in mijn leven had, maakte ik veel onbewuste, ondoordachte keuzes. Elke keuze die ik nu maak is een bewuste keuze.” Zo ook kiezen voor Your Professionals: een bedrijf waar Luis kan groeien, opleidingen volgt en werk doet waar hij blij van wordt. “Ik ben gemotiveerd om meer te bereiken en hogerop te komen. Ik wil hoofd technische dienst worden en een monteur zijn die al z’n papieren heeft. Daar helpt Your Professionals mij mee.”

Van Landmacht tot Your Professionals

Bij de Landmacht had Luis geen tijd om een opleiding te volgen, veel verder dan zijn ervaring was hij nog niet. “Ik startte na mijn werk bij defensie met koerierswerk, maar dat was niks voor mij, dus ik ging weer naar school”, vertelt Luis. Hij haalde zijn diploma voor Lasser, niveau 3. “Ik was met mijn 26 jaar een van de oudste studenten in de klas”, zegt hij lachend. Na zijn opleiding startte hij bij KLM als monteur en deed hij intern een opleiding tot monteur montage en onderhoud. “Daardoor kwam ik erachter dat ik het bij een werkgever belangrijk vind dat ik mezelf kan ontwikkelen en persoonlijk verder kan komen”, vertelt hij.

Nu is Luis sinds april engineering professional bij Your Professionals en doet hij een opdracht als monteur technische dienst voor chocoladebedrijf Hearthside. Hij is verantwoordelijk voor onderhoud, inspectie en het oplossen van storingen. “Ik heb mijn NEN-3140 certificaat gehaald bij Your Professionals en in september start ik met een studie voor elektrisch schakelen. Voordat ik bij de Landmacht startte, vond ik techniek altijd al leuk. Ik kan veel. Eigenlijk wilde ik een aantal jaar geleden stoppen met de technische dienst. Ik ben aangelegd als topsporter en ik wilde eigenlijk personal trainer worden. Tot Your Professionals mij benaderde.”

Your Professionals is een van de beste werkgevers die Luis tot nu toe heeft gehad. Dat zijn zijn woorden. Hij kwam bij ons, omdat hij een nieuwe start wilde maken na zijn vorige baan, waar het bergafwaarts met hem ging door het verbreken van zijn relatie. “Timo (recruitment consultant bij Your Professionals, red.) kwam direct respectvol en eerlijk over. Hij speelde open kaart en legde de verwachtingen en mogelijkheden uit.” Luis werkt bij Your Professionals, omdat hij hier kan leren en werken tegelijk en opleidingen aangeboden krijgt. “Het bedrijf waar ik nu de opdracht doe kijkt volgend jaar of ze me in dienst willen nemen, maar ik weet niet of ik dat wel wil. Ik zit goed bij Your Professionals. Hier heb ik veel perspectief voor de toekomst. Ik heb mezelf weer gevonden”, zegt Luis. “Na alles dat ik heb meegemaakt denk ik nu eindelijk meer aan mezelf en ben ik minder bezig met het pleasen van anderen.”

Gerelateerde vacatures

PLC Engineer

Ben jij toe aan de nieuwe en uitdagende techniek van morgen? Neem die steeksleutel ter hand en start de bouw van je eigen carrière met onze onderdelen!

Bekijk vacature »

Allround Monteur

Elektrotechniek, WTB of Mechatronica gestudeerd en op zoek naar een nieuwe uitdaging als Allround Monteur Technische Dienst? Wij bieden de baan en opleiding die bij je past.

Bekijk vacature »

Procesoperator

Wil jij het nieuwe jaar starten met het leveren van een bijdragen aan het milieu? Heb jij altijd al willen weten hoe ze vanuit natuurlijke producten zoals frituurvet, bijvoorbeeld biobrandstof maken voor vliegtuigen?

Bekijk vacature »
Alle vacatures geladen