Verdiepende Adviesvaardigheden

Inhoudelijk sta je sterk – als senior voorzie je het team, je manager of het bestuur met waardevol advies over projectvoortgang en opbrengsten. Je bent er klaar voor om je adviesvaardigheden naar expert niveau te tillen. Krachtig adviseren gaat namelijk verder dan de materie beheersen: impactvol advies draait om zowel inhoud als connectie. 

Inhoud training

Als adviseur weet je hoe je zelfverzekerd een presentatie moet geven. Je kunt je boodschap overbrengen, maar betekent dit ook dat de toehoorder je advies zal opvolgen? Louter vertrouwen op bepaalde technieken garandeert niet dat je advies daadwerkelijk wordt geïmplementeerd. Effectief adviseren vereist een solide advies én een sterke connectie met je stakeholders. In deze interactieve training ga je samen met andere ervaren adviseurs aan de slag met jouw eigen (soms uitdagende) praktijkcases. Je verwerft theoretische inzichten en ontvangt waardevolle tips van andere doorgewinterde adviseurs. Of je nu te maken hebt met een collega die constant weerstand biedt tijdens vergaderingen of een opdrachtgever die simpelweg te veel verwacht, deze training focust op jouw werkelijke situaties en biedt praktische handvatten, zodat je vanaf morgen al meer impact kunt creëren.

Wat je gaat leren

Leer essentiële communicatietechnieken, storytelling, en verbeter je empathie, geloofwaardigheid en aanpassingsvermogen. Door te focussen op zowel de inhoud als de relatie ontdek je hoe je krachtiger advies kunt geven. 

Adviseren vanuit connectie:

  • Adviseren vanuit inhoud
  • Adviseren vanuit relatie

Issues vanuit de praktijk:

  • Deelnemers delen eigen casuïstiek, bepalen samen met welke casus aan de slag wordt gegaan. Trainer deelt relevantie theorie en deelnemers delen vanuit eigen ervaring mogelijkheden tot impactvoller adviseren

Naar de praktijk:

  • Vanuit het GROW model worden deelnemers uitgedaagd om concreet met een verbeterpunt aan de slag te gaan in de eigen praktijk

Ervaringen vanuit de praktijk

  • Hoe is het gegaan in de praktijk? Wat werkte goed en waar moet je verder mee aan de slag?

Verdieping op basis van ervaringen vanuit de praktijk

  • Afhankelijk van bekende casuïstiek worden relevante theorieën aangereikt.

Issues vanuit de praktijk

  • De groep besluit met welke casuïstiek plenair wordt behandeld om daarop een doorbraak(je) te realiseren.

Opbouw training

Online voorbereiding
Twee weken voorafgaand aan de training doorloop je een e-module in de online leeromgeving van Your Professionals. De module biedt een introductie op de training, zodat je optimaal voorbereid kunt starten.
Klassikale modules
Het voortraject wordt gevolgd door 2 klassikale modules. Tussen deze modules heb je ongeveer een week de tijd om de stof te laten bezinken en stapsgewijs in de praktijk te brengen. De training maakt gebruik van verschillende leermethoden, waaronder casestudies, oefeningen en persoonlijke feedback, zodat je de geleerde concepten en vaardigheden direct kunt toepassen in je werk.

Praktisch

  • Praktische informatie

    De training omvat twee dagdelen dagen en vindt, met uitzondering van incompany trajecten, plaats op onze locatie aan de Rooseveltweg 11C in Almere. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen maar bezit wel over praktijkervaring in een adviserende rol. Na afloop ontvang je een officieel bewijs van deelname.

  • Investering

    Voor de training 'Verdiepende Adviesvaardigheden' bedraagt de investering €995,- excl. btw.

  • Data

    'Verdiepende Adviesvaardigheden' wordt regelmatig gepland gedurende het jaar. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om middels een incompany traject deze training op maat te maken. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Kom met ons in contact.

Wil je je (team) inschrijven voor de training Verdiepende Adviesvaardigheden? Of meer weten over onze incompany oplossingen? Laat je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken