Gouden Keurmerk Talentontwikkeling toegekend aan Your Professionals

Talentontwikkeling vormt een essentiële bouwsteen in onze missie om groei te faciliteren. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Talentontwikkeling, is ons HR-beleid zorgvuldig geëvalueerd aan de hand van het Keurmerk Talentontwikkeling Maturity Model. Benieuwd naar de resultaten? In dit artikel belichten we de highlights uit het onderzoek.

Resultaten

Het Keurmerk Talentontwikkeling Maturity Model evalueert in welke mate talentontwikkeling geïntegreerd is in de HR-processen van een organisatie. Dit omvat zes belangrijke onderdelen: werving en selectie, onboarding, ontwikkeling, informeel contact, functioneringsgesprekken en beloningssystemen. Hieronder vind je de behaalde scores van Your Professionals per onderdeel. Deze scores gezamenlijk leiden tot het behalen van het gouden keurmerk, de hoogst mogelijke erkenning!
Werving en Selectie
3/5
Onboarding
4/5
Informele contacten
5/5
Ontwikkeling van medewerkers
5/5
Beoordelingsgesprekken
5/5
Belonen
3/5

Ontwikkeling als professional én persoon

Bij Your Professionals staat zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling centraal, omdat we geloven dat beide cruciaal zijn voor het succes en welzijn van onze medewerkers. Elke professional krijgt een persoonlijke Development Coach waarmee je structureel gesprekken voert. Hierin worden je individuele sterke punten in kaart gebracht en besproken hoe je ze het beste kunt benutten. Ook stellen we samen persoonlijke en professionele ambities vast en maken een plan om deze doelen te bereiken.

Om dit proces te stroomlijnen, werken we met duidelijke leerlijnen. Deze leerlijnen geven je als professional inzicht in de verschillende stappen die je kunt nemen om je binnen je functie verder te ontwikkelen. Bovendien bieden we gerichte trainingen aan om je ontwikkeling te ondersteunen via onze eigen Academy. Hier kun je zowel soft skills trainingen volgen, zoals communicatietraining, DISC en Growth Mindset, als hard skills trainingen, zoals ITIL, agile/scrum en Prince-2.

Een gestructureerde hr-cyclus

Een gestructureerde HR-gesprekscyclus is essentieel voor het stimuleren van ontwikkeling en het verzamelen van feedback. Bij Your Professionals hebben medewerkers op vaste momenten gesprekken met hun Development Coach en hun manager bij de opdrachtgever. Tijdens deze gesprekken wordt actief gebruikgemaakt van feedback van opdrachtgevers en collega’s om de groei en ontwikkeling van onze medewerkers te bevorderen.

DISC & Growth Mindset

We geloven sterk in het belang van persoonlijk inzicht om groei te realiseren. Daarom krijg je als medewerker de mogelijkheid om je persoonlijk profiel te ontdekken door middel van een DISC-test. Deze test biedt waardevolle inzichten in je persoonlijke gedragsstijl en voorkeuren, en helpt je beter te begrijpen hoe je kunt omgaan met anderen in verschillende situaties. Daarnaast volgen onze medewerkers een interne workshop over Growth Mindset. Deze initiatieven helpen hen belemmerende overtuigingen te identificeren die hun groei kunnen beperken, en bieden hen de tools om deze overtuigingen aan te pakken en te overwinnen.

Wetenschappelijke basis

Het Keurmerk Talentontwikkeling Maturity Model, dat de basis vormt voor het Keurmerk Talentontwikkeling, is ontwikkeld door onderzoeksbureau SatisAction (dr. Mirjam Baars) in samenwerking met HR-adviesbureau Reflective. Het model is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en en 30 jaar praktijkonderzoek naar talentontwikkeling in het MKB. Het originele artikel over de evaluatie lees je hier.

Deel dit bericht

Jouw carriere versnellen in de projectenwereld?

Opschalen met een strategische partner?