Pas op voor Phishing.

In een tijd waarin digitale communicatie de norm is, is het belangrijk om waakzaam te blijven voor frauduleuze activiteiten. Recentelijk is er een nieuwe phishing-campagne aan het licht gekomen waarbij criminelen zich voordoen als medewerkers van Your Professionals. Via misleidende e-mails, sms-berichten, social media of WhatsApp-berichten proberen deze oplichters persoonlijke en financiële informatie te ontlokken. In dit artikel belichten we deze kwestie, bieden we tips over hoe je dergelijke phishing-pogingen kunt herkennen en adviseren we wat te doen als je een verdacht bericht ontvangt.

Zo herken je phishing.

Your Professionals is op de hoogte gebracht van oplichters die werkzoekenden benaderen met valse baanaanbiedingen, voornamelijk voor remote posities, in een poging persoonlijke en financiële informatie te verkrijgen. Hier zijn enkele rode vlaggen die je kunnen helpen om deze phishing-pogingen te herkennen en te vermijden:

 • Buitenlands telefoonnummer: Vaak wordt er gebruik gemaakt van een buitenlands telefoonnummer, wat ongebruikelijk is voor een lokaal bedrijf als het onze.
 • Communicatie in het Engels: Wij zullen je nooit benaderen in het Engels. Als je een bericht in het Engels ontvangt, wees dan extra voorzichtig.
 • Gebruik van bekende namen: De oplichters kunnen de namen gebruiken van huidige of voormalige medewerkers van Your Professionals om geloofwaardigheid te creëren.
 • Beperkte communicatie: Ze geven vaak aan dat ze niet kunnen bellen en willen alleen communiceren via het medium waarop ze je hebben benaderd, zoals e-mail of WhatsApp.
 • Persoonlijke informatie: Soms bevatten de berichten persoonlijke informatie om je vertrouwen te winnen, wat kan duiden op eerdere research of datalekken.
 • Verzoek om cv: Hoewel het normaal is om je cv te delen tijdens het sollicitatieproces, is het verdacht als dit verzoek komt zonder enige voorgaande interactie of duidelijke vacature-informatie.
 • E-mailadres: Het officiële domein van Your Professionals is @yourprofessionals.nl. Een e-mailadres dat afkomstig is van een gratis e-maildomein of dat niet overeenkomt met ons officiële domein, kan een indicatie zijn van phishing.
Voorbeeld

Onderneem actie.

Dit zijn enkele stappen die je kunt ondernemen als je vermoedt dat je te maken hebt met een phishing-poging:
 • Niet reageren: Reageer niet op verdachte e-mails, berichten of telefoontjes. Geef geen persoonlijke of financiële informatie vrij.
 • Klik NIET op links en open geen bijlagen: Klik niet op links of download geen bijlagen in verdachte e-mails. Ze kunnen malware bevatten die je apparaat kan infecteren.
 • Contact opnemen met Your Professionals: Neem bij twijfel altijd direct contact op met Your Professionals via de officiële contactgegevens op onze website om de legitimiteit van de communicatie te verifiëren.
 • Documenteren: Maak screenshots of bewaar kopieën van de verdachte communicatie als bewijs.
 • Rapporteren: Meld phishing-pogingen bij de lokale autoriteiten en bij Your Professionals [[email protected]] zodat we op de hoogte zijn en anderen kunnen waarschuwen.
 • Blokkeer en rapporteer: Blokkeer het telefoonnummer of e-mailadres van de afzender en rapporteer de e-mail als spam of phishing in je e-mailprogramma.
 • Wijzig wachtwoorden: Als je denkt dat je persoonlijke informatie hebt gedeeld, wijzig dan onmiddellijk je wachtwoorden voor je e-mail en andere belangrijke accounts.
 • Update beveiligingssoftware: Zorg ervoor dat je beveiligingssoftware up-to-date is om bescherming te bieden tegen mogelijke malware of virussen.
 • Blijf geïnformeerd: Blijf op de hoogte van de laatste phishing-tactieken en deel deze informatie met vrienden, familie en collega’s om hen ook te beschermen.
Bij Your Professionals geloven we in een eerlijke en transparante recruitmentprocedure. Wij zetten ons in om een betrouwbare en open recruitmentervaring te garanderen. Wij waarderen de dialoog met onze kandidaten en staan altijd open voor gesprekken over onze processen en procedures. Mocht je vragen hebben of verder met ons in gesprek willen gaan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn hier om je te ondersteunen en te zorgen voor een helder en eerlijk recruitmentproces.
Deel dit bericht