Adviseren en Presenteren met Overtuigingskracht

In de wereld van professionals is het geven van een overtuigende presentatie of advies een onmisbare vaardigheid. Speciaal voor medior en senior professionals die hun presentatievaardigheden willen verfijnen, is deze training ontworpen. Of je nu consultant, marketing- en communicatiemedewerker, sales professional of manager bent, met meerdere jaren werkervaring onder je riem ben je klaar voor de volgende stap. Deze training helpt je jouw presentaties te transformeren, zodat je met vertrouwen en overtuigingskracht jouw boodschap kunt overbrengen in elke situatie.

Inhoud training.

In de training “Adviseren en Presenteren met Overtuigingskracht” ga je aan de slag met overtuigend presenteren en adviseren. Centraal staat het opbouwen van een doelgerichte presentatie die jouw advies kracht bijzet door middel van storytelling. Hierbij ligt de focus op het belang van de luisteraar, zodat je effectief draagvlak creëert. Je leert weerstand herkennen en tackelen, onder andere door drogredeneringen te doorzien. Bovendien krijg je inzicht in de impact van non-verbale communicatie. Met behulp van ademhalingstechnieken beheers je jouw zenuwen en breng je jouw boodschap zelfverzekerd en overtuigend over.

wat je gaat leren.

Duik in de kunst van overtuigend presenteren en adviseren. Verrijk je vaardigheden met storytelling, zodat je boodschap niet alleen gehoord, maar ook onthouden wordt. Leer weerstand te herkennen en te pareren, en ontdek hoe non-verbale signalen je verhaal kunnen versterken. Met praktische ademhalingstechnieken houd je zenuwen onder controle en breng je je advies zelfverzekerd over.
Dagdeel 1 - De kracht van jouw verhaal
Je leert advies te vertalen naar een doelgerichte presentatie die te volgen is voor de luisteraar.
Dagdeel 2 - Effectief Adviseren
Je leert de verantwoordelijkheden van jouw werkzaamheden beter te herkennen en hanteren in de praktijk.
Dagdeel 3 - Overtuigingskracht
Je leert hoe je draagvlak kunt creëren voor jouw advies en presentatie door het belang van de luisteraar expliciet te maken.
Dagdeel 4 - Van draagvlak naar resultaat
Je leert het draagvlag en momentum van jouw luisteraar te vertalen naar gewenste actie.

opbouw training.

Online voorbereiding
Twee weken voorafgaand aan de training doorloop je een e-module in de online leeromgeving van Your Professionals. De module biedt een introductie op de training, inclusief de opzet en verwachte resultaten. Daarnaast voltooi je een voorbereidende opdracht om je te helpen bij het selecteren van een geschikte praktijkcasus om tijdens de training aan te werken.
Klassikale modules
Het voortraject wordt gevolgd door 2 klassikale modules. Tussen deze modules heb je ongeveer een week de tijd om de stof te laten bezinken en stapsgewijs in de praktijk te brengen. De training maakt gebruik van verschillende leermethoden, waaronder casestudies, spellen, oefeningen en persoonlijke feedback, zodat je de geleerde concepten en vaardigheden direct kunt toepassen in je werk. Aan het einde van de training presenteer je jouw eigen casus.
Evaluatiedag
Een maand na de laatste klassikale bijeenkomst volgt een evaluatiemoment. Je krijgt hierin de mogelijkheid om jouw vaardigheden te toetsen, verdiepen en permanent te borgen. De sessie stelt jou in staat om alles wat je geleerd hebt toe te passen en te bouwen op jouw uitdagingen en successen.

resultaat.

Na deze training ben jij de professional die elk publiek meekrijgt en elk voorstel met enthousiasme laat ontvangen.

praktisch.

  • Praktische informatie

    Tijdens een tweedaagse training in Almere (Rooseveltweg 11C) duik je onder begeleiding van een Nederlandstalige trainer in de wereld van overtuigend adviseren en presenteren. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen. Na afloop ontvang je een officieel bewijs van deelname.

  • Investering

    Voor deze tweedaagse training investeer je €1095,-. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief een verzorgde lunch tijdens de trainingsdagen.

  • Belangrijke data

    De eerst volgende training start 31 Oktober.

direct inschrijven

Alle velden met een * zijn verplicht.

Heb je een vraag of wil je meer weten over de training? Neem contact op met Iris Meuffels via +316 8355 9452 of [email protected]