Communiceren met Impact

Inclusief officieel DISC-assessment

De “Communiceren met Impact” training is speciaal ontworpen voor professionals die hun communicatievaardigheden willen aanscherpen. Deze tweedaagse, interactieve training zit boordevol oefeningen en feedback, waarbij jouw persoonlijke intake en leerdoelen centraal staan. Onder leiding van een deskundige arbeids- en organisatiepsycholoog, met een rijke achtergrond als trainer, coach en consultant, krijg je de tools en inzichten om effectiever te communiceren.

Inhoud training.

Effectieve communicatie is essentieel voor succesvolle interactie en samenwerking. Door bewust te zijn van je communicatie, kun je beter begrijpen wat anderen denken en voelen en je eigen ideeën en gevoelens beter uitdrukken. In deze training onderzoek je de wijze waarop je communiceert en wat voor effect dit heeft op jouw gesprekspartner. Je scherpt je basisgespreksvaardigheden aan en leert interventies plegen wanneer een gesprek minder soepel verloopt.

Dit doe je aan de hand van verschillende modellen en theorieën zoals het TA-communicatiemodel wat zich richt op boven- en onderstroom communicatie, het 4-G feedback model, de persoonlijkheidstest DISC en RET, een model vanuit de psychologie gericht op het inzichtelijk maken van het effect van gedachtes op gedrag. Naast het theoretische gedeelte werk je veel met casuïstiek uit de praktijk om de transfer van de opgedane kennis in de training naar de werkvloer zo goed mogelijk te laten verlopen.

wat je gaat leren.

Tijdens de training verdiep je je in effectieve communicatie, essentieel voor succesvolle samenwerking. Je verfijnt je gespreksvaardigheden en leert ingrijpen bij lastige gesprekken met behulp van modellen zoals het TA-communicatiemodel en het 4-G feedback model. Door praktijkcasussen zorg je voor een naadloze overgang van de geleerde kennis naar de werkvloer.
Dagdeel 1 - Gesprekstechnieken
Je gaat aan de slag met het verbeteren van je gesprekstechnieken. Thema’s als verbale en non-verbale communicatie, luisteren, samenvatten, doorvragen en het omgaan met emoties worden behandeld. We staan stil bij de verschillende gespreksvaardigheden en je leert hoe je deze bewuster en effectiever kunt inzetten.
Je leert jouw voorkeur voor communicatiestijlen en gedragspatronen kennen met behulp van DISC. Ook krijg je inzicht in andere communicatiestijlen en gedragspatronen, waarbij er aandacht is voor de achterliggende behoeften en bedoelingen van anderen. Dit zorgt voor begrip en het beter benutten van talenten, wat leidt tot betere samenwerking.
Je gaat aan de slag met het geven en ontvangen van zowel positieve als negatieve feedback, en leert hierbij om op een respectvolle manier negatieve feedback te delen. Ook ontdek je hoe je het effect van gedrag en houding van anderen op jezelf bespreekbaar maakt. Je kunt de structuur van feedback gebruiken om assertiever te communiceren.
Je krijgt de gelegenheid om jouw casus te oefenen met een trainingsacteur en ontvangt hierover feedback. Deze laatste sessie is een mooie gelegenheid om de vaardigheden die je hebt geleerd te toetsen. Aan het einde van de training evalueren we de voortgang van alle deelnemers.

opbouw training.

Online voorbereiding
Twee weken vóór de training doorloop je een e-module in de online leeromgeving van Your Professionals. De module biedt een introductie tot het onderwerp en duurt ongeveer 30 minuten. Ook doe je vooraf een persoonlijk intakegesprek van 15 minuten met de trainer. Je bespreekt je leerdoelen, waar je momenteel tegenaan loopt op het gebied van communicatie en levert een casus in waarmee je wilt oefenen. Hierna volgt een GAP-analyse waarin we de route van je huidige en je gewenste manier van communiceren uitstippelen. Zo kunnen we de training beter afstemmen op de behoefte van de deelnemers.
Klassikale modules
Het voortraject wordt gevolgd door 2 klassikale modules. Tussen de modules zit steeds een periode van ongeveer 2 weken. Zo kan de stof voldoende bezinken en kun je de theorie stapsgewijs in praktijk zetten. De training integreert verschillende leermethoden, zoals casuïstiek, oefeningen en persoonlijke feedback om ervoor te zorgen dat je de geleerde concepten en vaardigheden direct in je werk kunt toepassen.
Eindopracht
We sluiten de laatste sessie af met je praktijkcasus waarin je de opgedane vaardigheden oefent met behulp van een trainingsacteur. Deze laatste sessie biedt een waardevolle toetsing van de technieken die je hebt geleerd. Aan het einde van de training evalueren we de voortgang van alle deelnemers.

resultaat.

Na afronding van de training ben je niet alleen vertrouwd met de theoretische fundamenten van effectieve communicatie, maar ben je ook praktisch toegerust om deze inzichten direct toe te passen. Je hebt een dieper begrip van je eigen communicatiestijl, de impact ervan op anderen en de vaardigheden om gesprekken soepel te sturen. Dankzij hands-on casuïstiek uit de praktijk zul je de opgedane kennis moeiteloos kunnen integreren in je dagelijkse werkzaamheden, waardoor je communicatie aanzienlijk effectiever wordt.

praktisch.

  • Praktische informatie

    De "Communiceren met Impact" training beslaat twee dagen en wordt georganiseerd op onze locatie aan de Rooseveltweg 11C in Almere. Gedurende de training wordt er in het Nederlands gecommuniceerd. Er is geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen. Na succesvolle afronding ontvang je een officieel bewijs van deelname.

  • Investering

    De kosten voor de training bedragen €895,- exclusief btw en zijn inclusief een persoonlijke intake en een verzorgde maaltijd. De DISC-analyse, ter waarde van €125,-, kan afzonderlijk worden geboekt.

  • Belangrijke data

    De eerst volgende training start midden oktober (in afwachting). In verband met het voortraject kun je je tot 2 weken voor de startdatum inschrijven.

Kom met ons in contact.

Wil je je (team) inschrijven voor de  training Communiceren met Impact? Of meer weten over onze incompany oplossingen? Laat je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken