Effectief Communiceren in de Techniek

De training “Effectief communiceren in de Techniek” is specifiek ontwikkeld voor monteurs en technische professionals. Dagelijks staan zij voor de uitdaging om helder en effectief te communiceren in een dynamische werkomgeving. Deze training biedt de tools en inzichten om deze communicatie te versterken, de samenwerking te optimaliseren en zo bij te dragen aan een soepelere en productievere technische omgeving.

Inhoud training.

Als monteur ben je niet alleen verantwoordelijk voor het oplossen van storingen en het draaiende houden van machines, maar ook voor effectieve communicatie met collega’s en leidinggevenden, vooral onder hoge productiedruk. Deze training biedt praktische handvatten om je communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit te versterken, met een focus op servicegerichtheid en samenwerking. Door middel van relevante praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in je eigen gedrag en formuleer je een concrete persoonlijke uitdaging om aan te werken.

wat je gaat leren.

In de dynamische wereld van de techniek is effectieve communicatie net zo cruciaal als technische expertise. Deze training is ontworpen om technische professionals te voorzien van de essentiële communicatievaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in hun rol.
Onderwerpen
 • Communiceren onder druk: Hoe effectief te communiceren in situaties met hoge productiedruk en technische uitdagingen.
 • Samenwerking en overleg: Strategieën en technieken voor effectieve communicatie met operators, andere monteurs en leidinggevenden.
 • Prioritering en overzicht: Methoden om duidelijkheid te krijgen over welke technische taken prioriteit hebben en hoe je het overzicht behoudt in complexe situaties.
 • Servicegerichte communicatie: Technieken om in alle communicatie duidelijk, begrijpelijk en klant- of servicegericht te zijn.
 • Zelfreflectie en persoonlijke groei: Inzicht krijgen in je eigen communicatiestijl, gedrag en het formuleren van persoonlijke uitdagingen.
 • Praktijkvoorbeelden en casestudies: Toepassen van geleerde communicatievaardigheden in realistische technische scenario’s.

opbouw training.

Online voorbereiding
Twee weken voorafgaand aan de training doorloop je een e-module in de online leeromgeving van Your Professionals.
Klassikale modules
Na het voortraject duik je dieper in met 5 klassikale modules. Tijdens deze modules ga je hands-on aan de slag met relevante software en systemen. Door een combinatie van leermethoden, waaronder casestudies, kun je de opgedane kennis en vaardigheden meteen in de praktijk brengen.

resultaat.

Door deel te nemen, zul je niet alleen je technische vaardigheden versterken, maar ook leren hoe je effectief kunt communiceren in diverse situaties, waardoor je een meer holistische professional wordt.

praktisch.

 • Praktische informatie

  De training duurt één dag en vindt plaats op ons kantoor in Almere. Je ontvangt na afloop een officieel bewijs van deelname. De voertaal tijdens de training is Nederlands en specifieke voorkennis is niet vereist.

 • Investering

  Voor deze training bedraagt de investering €450,-. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief een verzorgde lunch.

 • Belangrijke data

  De eerst volgende trainingen staan gepland op 18 januari, 6 februari en 12 maart. Neem gerust contact op voor meer mogelijkheden.

direct inschrijven

Alle velden met een * zijn verplicht.

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten over de training? Neem contact op met Timo Kars via +31 6 1026 9712 of [email protected]