Effectief Leidinggeven in de Techniek

De training “Effectief Leidinggeven in de Techniek” is speciaal ontworpen voor seniors en technische managers die de brug slaan tussen uitvoerend personeel en hoger management binnen de technische sector. Of je nu recentelijk bent gepromoveerd of al enige tijd in een middenkaderpositie werkt, deze training voorziet je van essentiële tools en strategieën.

Inhoud training.

Ons eendaagse trainingsprogramma is speciaal ontworpen voor middenkader in de technische sector en biedt essentiële, praktische strategieën en methoden die je direct kunt toepassen in je werk. Het programma richt zich op vijf cruciale gebieden van effectief management.

wat je gaat leren.

Je leert effectief communiceren, omgaan met conflicten en het stellen van de juiste prioriteiten, zodat je met vertrouwen en kennis de unieke uitdagingen van een leidinggevende functie in de techniek aangaat.
Onderdeel 1 - Organisatie Doelstelling
We gaan in op de doelstellingen van de organisatie en bespreken de organisatiecultuur.
Je onderzoekt jouw voorkeursstijlen in communicatie en doet communicatieoefeningen om je vaardigheden hierin te verbeteren. De technieken zijn gebaseerd op het werk van psycholoog Otto Rank.
Je leert omgaan met stress tijdens conflicten en ontdekt hoe je persoonlijke feedback kunt inzetten om conflicten op te lossen.
Je onderzoekt wat jouw persoonlijke waarden zijn en hoe je deze inzet als kern van jouw besluitvorming. Daarnaast ga je aan de slag met aanvullende en conflicterende waarden en leer je 3 Leidende principes die hierbij van belang zijn.
Je ontdekt de rol van communicatie bij het oplossen van problemen en leert vaardigheden om prioriteiten af te stemmen, te faciliteren en de koers aan te passen.

opbouw training.

Online voorbereiding
Twee weken voor de training doorloop je een e-module in de online leeromgeving van Your Professionals. Deze voorbereiding omvat een vragenlijst (Culture Compass) over de organisatie waarin je werkt, en twee testen: een test om je voorkeursstijlen in kaart te brengen en een test voor het bepalen van je ‘Moed’-profiel.
Klassikale modules
Na het voortraject volgt een klassikale module, waarin we theorie, oefeningen, activiteiten en interactie combineren. Onze training integreert diverse leermethoden, waaronder interactieve discussies, simulaties, rollenspellen en persoonlijke feedback, om ervoor te zorgen dat je de geleerde concepten en vaardigheden direct in je werk kunt toepassen.

resultaat.

Door deel te nemen, zul je niet alleen je technische vaardigheden versterken, maar ook leren hoe je effectief kunt communiceren in diverse situaties, waardoor je een meer holistische professional wordt.

praktisch.

  • Praktische informatie

    De training duurt één dag en vindt plaats op onze locatie aan de Rooseveltweg 11C in Almere. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om deel te nemen. De voertaal tijdens de training is Nederlands. Na afloop ontvang je een officieel bewijs van deelname.

  • Investering

    Voor deze uitgebreide training bedraagt de investering €550,-. Dit bedrag is exclusief btw, maar inclusief een verzorgde lunch.

  • Belangrijke data

    De eerst volgende training start 23 November.

direct inschrijven

Alle velden met een * zijn verplicht.

Meer weten?

Heb je een vraag of wil je meer weten over de training? Neem contact op met Timo Kars via +31 6 1026 9712.