Lean Black Belt

Een Black Belt-certificering opent de deur naar leiderschapsposities in Lean-implementatie en biedt kansen voor het realiseren van significante operationele verbeteringen en kostenbesparingen. Dit maakt de training  waardevol voor professionals die een cruciale rol (willen) spelen bij grootschalige trajecten in kwaliteitsmanagement, operations en continue verbetering.

Inhoud training

Met een Lean Black Belt-certificering behaal je het hoogste niveau van Lean-expertise. In deze training ontwikkel je diepgaande kennis van Lean-methoden, statistische analyses en verandermanagement. Naast het opdoen van theorie ga je aan de slag met verschillende praktijkopdrachten, zodat je Lean effectief kunt toepassen in je werk.

Hiermee ben je in staat om complexe bedrijfsuitdagingen aan te pakken en grootschalige procesverbeteringen te realiseren. Je speelt een essentiële rol bij het coachen en begeleiden van teams, het identificeren van verbetermogelijkheden en het implementeren van duurzame veranderingen.

De Lean Black Belt-training is ontwikkeld voor professionals die streven naar meesterschap in Lean-methodiek. Of je nu leiding geeft aan Lean-projecten, een belangrijke rol speelt bij strategische verbeterinitiatieven, of als manager de volledige integratie van Lean wilt realiseren, deze training biedt de nodige expertise en tools om op grote schaal uitdagende procesverbeteringen door te voeren. 

Wat je gaat leren

In de Lean Black Belt training duik je diep in de wereld van Lean. Je ontdekt hoe je complexe processen analyseert, inefficiënties identificeert en strategische verbeteringen initieert. Ook ontwikkel je leiderschapsvaardigheden en leer je effectief omgaan met verandering en weerstand. Na afronding kun je grote Lean-transformatieprojecten leiden en collega’s begeleiden

 • Herkennen en elimineren van verspillingen in processen
 • Kennis toepassen op een te verbeteren proces
 • Doorlopen fasering Define, Measure, Analyse, Generate Ideas, Improve & Control, ook wel de DMAGIC- of Kaizenmethode
 • Bespreken en oefenen met diverse tools en technieken waaronder: Swimminglanes, Impact/Haalbaarheidsmatrix en visgraatdiagram
 • De basis van verandermanagement
 • Kennismaken en oefenen met Lean Operational Management:  visueel management, KPI’s, dag- en weekstarts, performance dialoog
 • Stakeholder management
 • Complexere verbetertrajecten
 • Continue verbetercultuur creëren
 • Diepgaande data analyse

Opbouw training

Blended
De Black Belt training bestaat voor een deel uit zelfstudie waarbij je e-modules doorloopt in de online leeromgeving van Your Professionals. De modules behandelen de theorie en concepten van Lean, zodat je goed voorbereid aan de klassikale sessies kunt beginnen.
Klassikale modules
Het voortraject wordt gevolgd door 5 klassikale modules. De training integreert verschillende leermethoden, zoals casuïstiek, spellen en oefeningen om ervoor te zorgen dat je de geleerde concepten en vaardigheden direct in je werk kunt toepassen.
Business Case
Om het programma af te ronden, geef je tijdens de laatste klassikale sessie een presentatie van jouw praktijkcasus. Daarnaast leg je online in je eigen tijd ook een theoretische toets af om je begrip van de behandelde concepten te testen.

Resultaat

Praktisch

 • Studiebelasting

  De totale studiebelasting voor deze training bedraagt ongeveer 70 uur. Dit omvat zo'n 30 uur (online) zelfstudie en 5 klassikale sessies van 8 uur.

 • Praktische informatie

  De klassikale sessies vinden plaats op onze locatie aan de Rooseveltweg 11C in Almere. De training wordt in het Nederlands gegeven en er is geen specifieke voorkennis vereist om deel te nemen. Aan het einde van deze training ontvang je een officieel University of Cardiff certificaat.

 • Investering

  De investering voor de Lean Black Belt training bedraagt €3395,- exclusief btw en inclusief een verzorgde lunch.

 • Belangrijke data

  Onze Lean Black Belt training wordt gedurende het jaar regelmatig ingepland. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om middels een incompany traject deze training op maat te maken. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Kom met ons in contact.

Wil je je (team) inschrijven voor de Lean Black Belt training? Of meer weten over onze incompany oplossingen? Laat je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.