Lean Orange Belt

De Lean Orange Belt training is speciaal ontworpen voor professionals die de kracht van Lean willen ontdekken en benutten in hun dagelijkse werkzaamheden. Of je nu deelneemt aan een Lean project, leiding geeft aan een kleinschalig verbeterinitiatief of als manager de Lean-methodiek wilt integreren, deze training biedt je de essentiële kennis en praktische tools om met vertrouwen de Lean-principes toe te passen.

Inhoud training

De Lean Orange Belt training biedt een solide basis in Lean – een wereldwijd erkende methodiek om bedrijfsprocessen te optimaliseren en structureel te verbeteren. De nadruk ligt op de praktische toepassing: in 1 dag leer je niet alleen wat Lean inhoudt, maar ook hoe je de Lean theorie, methoden en tools kunt toepassen in je eigen werkomgeving.

Je leert inefficiëntie en ineffectiviteit te herkennen en actief bij te dragen aan duurzame verbeteringen. Bovendien ontwikkel je de vaardigheid om de (interne) klant centraal te stellen in je werk. Daarnaast behandelen we de basis van verandermanagement – hoe kun je het beste omgaan met weerstand tegen verandering, de balans bewaren tussen snelheid en kwaliteit, en collega’s betrokken houden?

Wat je gaat leren

In de Lean Orange Belt training duik je in 1 dag diep in de wereld van Lean. Je leert niet alleen de theorie, maar ook hoe je deze in de praktijk toepast. Je ontdekt hoe je inefficiënties herkent, duurzame verbeteringen initieert en de klant centraal stelt. Daarnaast krijg je inzicht in de basis van verandermanagement, waardoor je effectief omgaat met weerstand en collega’s betrokken houdt. Na afronding kun je zelfstandig kleine verbeterprojecten leiden en effectief samenwerken met Lean Green- en Black Belt-collega’s in grotere projecten.

 • Herkennen van verspillingen in processen
 • Kennis toepassen op een te verbeteren proces
 • Doorlopen fasering Define, Measure, Analyse, Generate Ideas, Improve & Control, ook wel de DMAIC- of Kaizenmethode
 • Bespreken en oefenen met diverse tools en technieken waaronder:
   Simminglanes, Impact/Haalbaarheidsmatrix en visgraatdiagram
 • De basis van verandermanagement
 • Kennismaken en oefenen met Lean Operational Management:  visueel management, KPI’s, dag- en weekstarts, performance dialoog
 • Wat kun jij nu met Lean voor jezelf, je team of je organisatie?

Opbouw training

Blended
Je doorloopt een e-module in de online Lean leeromgeving van Your Professionals. Tijdens deze module wordt de theorie en de concepten van Lean behandeld, en krijg je de mogelijkheid om toetsvragen en opdrachten te maken.
Klassikale modules
Simultaan aan de online training neem je deel aan 2 klassikale modules van 1 dagdeel. De training integreert verschillende leermethoden, zoals casuïstiek, spellen en oefeningen om ervoor te zorgen dat je de geleerde concepten en vaardigheden direct in je werk kunt toepassen.

Resultaat

Na afronding van de training ben je als Orange Belt in staat om zelfstandig kleine verbeterprojecten uit te voeren. Daarnaast begrijp en spreek je de verbetertaal van Lean, waardoor je waardevolle ondersteuning kan bieden aan onder andere Lean Green- en Lean Black Belt-collega’s binnen grotere verbeterprojecten.

Praktisch

 • Studiebelasting

  De totale studiebelasting voor de Orange Belt training bedraagt 28 tot 38 uur, waarvan 8 uur klassikaal en 20 tot 30 uur online zelfstudie.

 • Praktische informatie

  De klassikale sessies vinden plaats op onze locatie aan de Rooseveltweg 11C in Almere. Er is geen specifieke voorkennis vereist om deel te nemen. Aan het einde van de training ontvang je een officieel en internationaal erkend University of Cardiff certificaat.

 • Investering

  De investering voor de Lean Orange training bedraagt €1295,- excl. btw en is inclusief examen en certificaat. Daarnaast kun je ervoor kiezen de training volledig online te volgen voor een investering van €275,- excl. btw.

 • Data

  Onze Lean Orange Belt training wordt regelmatig gepland gedurende het jaar. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om middels een incompany traject deze training op maat te maken. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Kom met ons in contact.

Wil je je (team) inschrijven voor de Lean Orange Belt training? Of meer weten over onze incompany oplossingen? Laat je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.