Lean Yellow Belt

De Lean Yellow Belt training is speciaal ontworpen voor professionals die de kracht van Lean willen verkennen zonder een intensieve tijdsinvestering. Of je nu ambities hebt om processen te stroomlijnen, kosten te verminderen, kwaliteit te verhogen of klanttevredenheid te vergroten, deze cursus biedt een solide introductie tot de Lean methodiek. Het is de ideale start voor iedereen die zich wil verdiepen in de voordelen van Lean voor zowel individu, team als organisatie.

Inhoud training

Onze Lean Yellow Belt training biedt een compacte, impactvolle introductie tot Lean, een wereldwijd erkende methodiek om bedrijfsprocessen te optimaliseren en structureel te verbeteren. In een halve dag leer je de essentiële basiskennis die nodig is om verspillingen binnen bedrijfsprocessen te herkennen en bij te dragen aan een bedrijfscultuur waarin voortdurende groei, vooruitgang, efficiency en duurzaamheid centraal staan.

Wat je gaat leren

Onder begeleiding van een ervaren trainer behandel je samen met andere deelnemers verschillende praktijksituaties, theoriën en oefeningen. Je doet waardevolle inzichten op die je direct in je werk kunt toepassen om bedrijfsprestaties te helpen verbeteren.

 • Wat is Lean? Uitstapje naar Agile en Lean Six Sigma
 • DMAGIC- of Kaizenmethode: Define, Measure, Analyse, Generate Ideas, Improve & Control
 • Herkennen van verspillingen en processen
 • Wat kun jij met Lean doen voor jezelf, je team of je organisatie?
 • Lean thinking

Opbouw training

Online voorbereiding
Voorafgaand aan de klassikale training doorloop je een e-module in de online Lean leeromgeving van Your Professionals. De module biedt een introductie tot de theorie en concepten van Lean, zodat je goed voorbereid aan de klassikale training kunt beginnen.
Klassikale module
Het voortraject wordt gevolgd door 1 klassikale sessie van 4 uur. De training integreert verschillende leermethoden, zoals casuïstiek, spellen, oefeningen en persoonlijke feedback om ervoor te zorgen dat je de geleerde concepten en vaardigheden direct in je werk kunt toepassen.

Resultaat

Na afloop van de training ben je goed voorbereid om deel te nemen aan Lean verbeterinitiatieven binnen jouw team of organisatie.

Praktisch

 • Studiebelasting

  De totale studiebelasting voor deze training bedraagt 12 uur, waarvan 4 uur klassikaal en ongeveer 8 uur (online) zelfstudie.

 • Praktische informatie

  De Lean Yellow Belt training vindt plaats op onze locatie aan de Rooseveltweg 11C in Almere. Er is geen specifieke voorkennis vereist en na afronding ontvang je een officieel en internationaal erkend University of Cardiff certificaat.

 • Investering

  De investering voor de Lean Yellow Belt training bedraagt €575,- exclusief btw en inclusief examen en certificaat.

 • Belangrijke data

  Onze Lean Yellow Belt training wordt regelmatig gepland gedurende het jaar. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om middels een incompany traject deze training op maat te maken. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Kom met ons in contact.

Wil je je (team) inschrijven voor de Lean Yellow Belt training? Of meer weten over onze incompany oplossingen? Laat je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op om de mogelijkheden te bespreken