Your Professionals gaat unieke samenwerking aan met Siemens

Praktische vaardigheden zijn essentieel voor professionele groei. Daarom zijn we trots op onze exclusieve samenwerking met Siemens, waarin we hands-on TIA Portal Trainingen aanbieden mét een officiële Siemens kwalificering. Ontdek de voordelen van onze praktijkgerichte aanpak.

De kloof overbruggen

Binnen onze tak Learning & Development biedt Your Professionals zelfontwikkelde trainingen aan op het gebied van hard skills, soft skills, methodieken en zelfontwikkeling. Dit doen we in samenwerking met toonaangevende organisaties en deskundige trainers. We ervaren dat veel technische opleiders voornamelijk de nadruk leggen op theoretische kennis. Zowel onze klanten als Engineers geven aan dat er een kloof ontstaat – medewerkers hebben wel de relevante diploma’s en certificaten, maar missen regelmatig de praktische vaardigheden om het werk succesvol en/of veilig uit te voeren.

Bij Your Professionals is het essentieel dat wat je leert direct toepasbaar is in de praktijk. Daarom hanteren wij een leermodel waarin 70% van de training gericht is op praktische toepassing en 30% op theoretische kennis. Onze trainingen sluiten hierdoor naadloos aan op de dagelijkse praktijk, zodat je direct de opgedane kennis kunt gebruiken en vaardigheden kunt ontwikkelen die echt impact hebben.

Samenwerking Siemens

Om onze trainingen te optimaliseren streven we naar krachtige samenwerkingen. Eén van die bijzondere samenwerkingen is met Siemens, waardoor we sinds 2023 officieel de Siemens TIA- portal trainingen kunnen aanbieden op onze locatie. Een mijlpaal waar we ontzettend trots op zijn.

We verzorgen de TIA-portal S7 Systeemcursus 1A + 1B. Het opleidingstraject leidt tot een officiële Siemens certificering, wat het traject uniek maakt in Nederland. Tijdens deze cursus staat het Automatiseringssysteem SIMATIC S7 en de Engineeringssoftware STEP7, WinCC en TIA-portal V17 centraal. Bovendien werken we met een SIMATIC S7-1500, een Panen en een bandmodel.

Het voordeel van deze aanpak is dat je de inhoud beter begrijpt en de theorie direct kunt toepassen in de praktijk. Na de cursus ben je in staat om de SIMATIC S7 effectief in te zetten en de programma’s sneller operationeel te maken. Dit bespaart niet alleen kostbare tijd, maar stelt je als gebruiker ook in staat om op professioneel niveau te werken.

Examen + Vervolg

Aan het einde van deze uitgebreide training ben je volledig uitgerust om het maximale uit het SIMATIC S7-systeem en de TIA Portal te halen. Het programma wordt afgesloten met een examen, zodat je als cursist kunt aantonen dat je de geleerde kennis daadwerkelijk beheerst en kunt toepassen. Na het behalen van het examen ontvang je een officieel Siemens-certificaat en kun je doorstromen naar het Certified Technician Programma. De laatste stap richting het programmeren is het volgen van het Certified Programmer Programma. Kortom, onze samenwerking met Siemens opent deuren naar mooie mogelijkheden binnen de technische sector.

Deel dit bericht

Jouw carriere versnellen in de projectenwereld?

Opschalen met een strategische partner?