100 dagen bij YP

In gesprek met Benjamin van de Klundert

Wat kun je verwachten van je eerste maanden bij Your Professionals? Samen met Benjamin van de Klundert, blikken we terug op zijn eerste 100 dagen als kersverse Business Unit Manager Banking & Insurance. We bespreken zijn visie voor de afdeling, het navigeren van een nieuwe bedrijfscultuur en het identificeren van kansen voor groei en innovatie binnen een traditionele doch innoverende sector.

Achtergrond

Cijfers vormen de onmiskenbare leidraad in Benjamin’s carrière. Zoals hij zelf treffend verwoordt: “Ik hou van cijfers en de verhalen die ze vertellen.” Zijn reis begon met een studie bedrijfseconomie in Rotterdam, gevolgd door 12 vruchtbare jaren bij Nationale Nederlanden. Daar startte hij als finance trainee en klom gestaag op naar diverse (leidinggevende) functies, waaronder programmamanager in Japan, business manager van de CEO International en hoofd Acceptatie bij Movir. Deze veelzijdigheid tekent niet alleen zijn loopbaan maar ook zijn leven: geboren in Manchester, om uiteindelijk via de pittoreske route Breda, Rotterdam, Amsterdam, Tokyo en Broek & Waterland, neer te strijken in Naarden.

Overstap naar Your Professionals

Eind 2023 maakt Benjamin de overstap naar Your Professionals en neemt het roer over van de unit Banking & Insurance. Wat hem overhaalde om na twaalf jaar de transitie te maken? “Allereerst de kans om nieuwe werkzaamheden te koppelen aan het voor mij bekende stuk leiding geven. Daarnaast de specifieke groei die de unit nodig had om levensvatbaar te blijven. Die uitdaging sprak mij aan, het stukje bouwen.” En ervaring met bouwen heeft Benjamin zeker. Zo groeide onder zijn leiding de afdeling AOV- schadebehandleing bij Movir, van 19 professionals uit naar 54 professionals. 

Het verzorgende aspect hierin vind ik mooi: dat je in goede én in slechte tijden iets voor iemand kan betekenen

Met zijn nieuwe rol blijft Benjamin actief binnen de sector van bankieren en verzekeren. Na meer dan een decennium in het vakgebied te hebben gewerkt, is hij nog lang niet uitgekeken. “Je hebt impact op iemands leven gezien het om producten gaat die iedereen raken, hoe rijk of arm iemand ook is. Het verzorgende aspect hierin vind ik mooi: dat je in goede én in slechte tijden iets voor iemand kan betekenen. Daarnaast ook de vele mogelijkheden die er zijn, alleen al als je kijkt naar de verschillende rollen. Er gebeurt zoveel.” 

De eerste 100 dagen

Volgens Benjamin zijn de eerste 100 dagen bij Your Professionals voorbijgevlogen. Het  tempo binnen de organisatie vindt hij prettig werken: “Als je een uitdaging ziet kun je daar gelijk mee aan de slag. Je hoeft niet eerst te wachten op de nieuwe budgetronde of uitgebreide goedkeuring. Daarnaast is iedereen goed bereikbaar dus je kan snel schakelen.”

“Wat ik ook waardeer, is dat er ruimte is voor iedereen om zichzelf te zijn, ongeacht ervaring of opleiding. Niemand hoeft zich in te houden of anders voor te doen. Het informele karakter is wel anders dan ik gewend ben na twaalf jaar in een beursgenoteerd bedrijf te hebben gewerkt.”

Wat betreft uitdagingen lag het voornamelijk bij de vele hoeden die hij opzette om het compacte team te compenseren. “In de beginfase doe je eigenlijk alles tegelijk: je bent bezig met recruitment, operationeel, tactisch en strategisch. Dat maakt het werk dynamisch en divers maar resulteert wel in een reactieve houding. Terwijl ik het liefst proactief bezig ben. Belangrijk dus om het team uit te breiden en taken over te kunnen dragen.” Ondanks de vele ballen die Benjamin in de lucht hield was hij goed voorbereid op wat hem te wachten stond. “Alles wat tijdens mijn kennismakingsgesprekken is beloofd of voor gewaarschuwd, is uitgekomen.” 

Hoewel de sector bankieren en verzekeren voor Benjamin gesneden koek is, is het snijvlak met detachering nieuw terrein. Hij kijkt tevreden terug op de voortgang die hij hierin wist te boeken. “Het is mij redelijk gelukt om het detacheringsspel eigen te maken. Dit was een onbekende markt waar ik mij de afgelopen maanden in vast heb gebeten. Ik begrijp nu vrij goed aan welke knoppen ik moet draaien om resultaten te behalen. Uiteraard ben je nooit uitgeleerd maar na 100 dagen heb ik een goede fundering gelegd!”

Mijn langetermijndoel is de business unit Banking & Insurance groots neerzetten.

Visie voor de unit

Voor de unit heeft Benjamin ambitieuze plannen. “Mijn langetermijndoel is de business unit Banking & Insurance groots neerzetten. Er ligt al een hele mooie basis en de komende jaren wil ik deze verder uitbouwen. Allereerst met een sterk intern team. Hierbij vind ik het belangrijk dat ze zichzelf kunnen zijn, de ruimte krijgen om ijzersterk te worden in hun vak, waarbij fouten gemaakt mogen worden om te leren. Ik wil dat ze met plezier naar werk komen.”

Een sterk intern team vraagt om sterk leiderschap. Wat Benjamin hierin belangrijke kenmerken vindt? “Ik geloof in transparantie en de kernwaarden van een organisatie ook intern uitdragen. Daarnaast hele duidelijke doelen stellen en mensen begeleiden om zowel hun eigen ambities als die van de organisatie te realiseren en hun eigen barrieres te doorbreken. Faciliterend leiderschap toepassen dus.”

Naast een focus op het interne team wil Benjamin groei realiseren door een aantal aanvullende financiële profielen toe te voegen aan de dienstverlening van Your Professionals. Denk hierbij aan casemanagers en CDD/KYC analisten, maar ook aan samenwerkingen met ZZP’ers en partners. Voor de interim professionals wil Benjamin deels hiermee een heldere en gestructureerde omgeving neerzetten. Een plek waar professionals heel duidelijk weten welke groeipaden er zijn en wat er binnen die paden verwacht wordt. “Ik wil professionals verrassen met de vele mogelijkheden binnen de financiële dienstverlening, om ze vervolgens de handvaten en begeleiding te bieden in de richting die zij op willen. Hoe lang of kort ze ook bij ons blijven, mijn doel is dat ze altijd positief terugkijken op hun tijd bij Your Professionals en denken: deze samenwerking heeft me goed gedaan.”

De toekomst van Banking & Insurance

Gedreven door technologische vooruitgang en veranderend consumentengedrag, staat de toekomst van de sector bankieren en verzekeren voor grote uitdagingen en kansen. “Ik vermoed dat het nog tientallen jaren gaat duren voordat alles wat digitaal gemaakt kan worden ook digitaal is. Hierin verwacht ik dat er steeds meer automatisering op administratieve taken zal komen.” beaamt Benjamin. “Mede door legacy systemen en verdere digitalisering zal de markt steeds meer op zoek gaan naar de ‘human touch’. Als professional moet je daarom zowel op video als telefoon uitstekend kunnen doorvragen, om, enerzijds te doorgronden wat een klant nodig heeft en anderzijds een optimale ervaring te bieden.”

Bij Your Professionals wil Benjamin daarom de nadruk leggen op persoonlijke dienstverlening en het ontwikkelen van inhoudelijk sterke specialisten. “Dit betekent focussen op de juiste rollen en onze ontwikkelingsmogelijkheden verder finetunen. Daarnaast is het belangrijk om professionals aan te nemen die zowel streven naar persoonlijke ontwikkeling als naar het helpen van anderen. Banking & Insurance is een oude, langdurige business die ook mee moet met de tijd. Dat betekent evolueren en zorgen dat je ook de nieuwe generaties kunt servicen, als werkgever en dienstverlener.”

Deel dit bericht

Jouw carriere versnellen in de projectenwereld?

Opschalen met een strategische partner?