Een Vliegende Start

Een inzage in jouw eerste maanden als consultant bij YP.

Een goed begin is het halve werk en daarom begint jouw succesverhaal bij Your Professionals met een vliegende start. Wat je precies kunt verwachten van je eerste drie maanden? Onze Development Coach Iris neemt je graag mee in ons onboardingproces.

Ready for take-off

De kop is er af: het aanbod is geaccepteerd, de handtekeningen zijn gezet en het avontuur kan nu echt beginnen. Voor de een spannend, voor de ander totaal niet, voor iedereen nieuw. Volgens Iris haalt daarom elke nieuwe professional voordeel uit een effectieve onboarding: ”Met een goede onboarding raak je snel vertrouwd met de organisatiecultuur en je collega’s, en wordt er concreet wat we van elkaar kunnen verwachten. Het biedt niet alleen praktische informatie, maar ook de ruimte om je eigen talenten verder te ontdekken en jezelf te laten zien. Zo zorgen we ervoor dat je je binnen no-time onderdeel voelt van YP, wat belangrijk is omdat je al snel extern op opdrachten zit bij onze klanten”.

Onboardingsdag

De Onboardingdag is vaak jouw eerste officiële dag bij Your Professionals en markeert het begin van het traject. We verwelkomen je met een ontbijt en je maakt kennis met de andere professionals die dezelfde maand van start gaan. Tijdens deze dag krijg je volop de gelegenheid om elkaar, de organisatie en onze kernwaarden te leren kennen. Bovendien begin je met het opstellen van je STYP, oftewel je langetermijndoel: waar wil je naartoe groeien en jezelf verder in ontwikkelen? De dag sluiten we af met een uitdagende team challenge, waar samenwerking key is en plezier voorop staat.

STYP-gesprek + Development Coach

Je Development Coach is jouw vaste aanspreekpunt gedurende je traject bij Your Professionals. “Onze missie is het faciliteren van groei, dus we gaan direct aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling,” legt Iris uit. “In je eerste maand werk je samen met je Development Coach aan het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan, waarin je de focuspunten voor het komende jaar vastlegt in het zogehete STYP-gesprek. Ook volg je de standaard HR-cyclus, waarbij je maandelijks een gesprek hebt met je coach om je voortgang te bespreken en eventuele obstakels aan te pakken. Daarnaast zorgt je coach er ook voor dat je alle benodigde middelen hebt om te starten en vertrouwd raakt met alle systemen die je bij ons zult gebruiken.”

Buddy Systeem

Naast een persoonlijke Development Coach, krijg je ook je eigen buddy toegewezen. Je buddy is een professional die al langer bij Your Professionals werkzaam is, vaak iemand die zich in dezelfde leerlijn bevindt en al verder gevorderd is in zijn of haar carrière. Zo kan je buddy in de eerste maanden al jouw inhoudelijke vragen opvangen.

DISC-analyse + training

Persoonlijke groei begint met zelfinzicht. Om je doelen te bereiken, is het belangrijk om te weten waar je op dit moment staat. Een waardevolle tool die je hierbij kan helpen is het DISC-model. Dit model biedt inzicht in je gedragsstijl en voorkeuren, kwaliteiten en struikelblokken. Als nieuwe professional neem je daarom bij je start een DISC-assessment af. De resultaten bespreek je met je Development Coach en verwerk je in je STYP.

Het is echter niet alleen belangrijk om de resultaten te begrijpen, maar ook om ermee aan de slag te gaan. “Daarom volg je naast een persoonlijk DISC-analyse in je tweede maand ook een DISC-workshop. Je gaat dieper in op de verschillende stijlen en ontdekt welke kwaliteiten en valkuilen bij welke gedragsstijlen horen. Aan de hand van praktijkoefeningen leer je de verschillende stijlen te herkennen en hoe je je eigen communicatie hierop kunt aanpassen voor een effectieve samenwerking”.

Growth Mindset training

In je derde maand bij YP ga je aan de slag met Growth Mindset, een van onze vier kernwaarden: “Tijdens een boeiende workshop ontdek je wat de essentie is van een Growth Mindset, leer je hoe je het bij jezelf kunt herkennen en hoe je omgaat met het tegenovergestelde: een Fixed Mindset. Ook krijg je inzicht in belemmerende overtuigingen en hoe jouw eigen belemmerende overtuigingen jouw groei kunnen beperken. Vervolgens pas je de geleerde concepten direct toe in de praktijk door een specifiek onderwerp te kiezen waar je doelgericht aan wilt werken. Dit kan zowel op persoonlijk als professioneel vlak zijn, zoals bijvoorbeeld het verbeteren van je sportroutine of het ontwikkelen van een specifieke competentie.”

Optimale start

Kortom, in de eerste drie maanden van je avontuur bij ons, zorgen we voor een vlotte aftrap, waarbij we je je doormiddel van contactpersonen wegwijs maken in de bedrijfscultuur, processen en de mensen om je heen. Door een zorgvuldige introductie en de mogelijkheid om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen, leggen we een stevige basis voor een productieve en plezierige samenwerking.
Deel dit bericht

Jouw carriere versnellen in de projectenwereld?

Opschalen met een strategische partner?