Communiceren met Impact

Inclusief DISC gedragsanalyse en persoonlijke intake

 • Communicatievaardigheden bewuster en effectiever inzetten
 • Gespreksvaardigheid verbeteren
 • Constructief feedback geven en ontvangen 

Inhoud training

Effectieve communicatie is essentieel voor succesvolle interactie en samenwerking. Door bewust te zijn van je communicatie, kun je beter begrijpen wat anderen denken en voelen en je eigen ideeën en gevoelens beter uitdrukken. In deze training onderzoek je de wijze waarop je communiceert en wat voor effect dit heeft op jouw gesprekspartner. Je scherpt je basisgespreksvaardigheden aan en leert interventies plegen wanneer een gesprek minder soepel verloopt.

Dit doe je aan de hand van verschillende modellen en theorieën zoals het TA-communicatiemodel wat zich richt op boven- en onderstroom communicatie, het 4-G feedback model, de persoonlijkheidstest DISC en RET, een model vanuit de psychologie gericht op het inzichtelijk maken van het effect van gedachtes op gedrag. Naast het theoretische gedeelte werk je veel met casuïstiek uit de praktijk om de transfer van de opgedane kennis in de training naar de werkvloer zo goed mogelijk te laten verlopen.

Communiceren met Impact is een tweedaagse training vol interactie, oefeningen en feedback, met jouw persoonlijke intake en leerdoelen als uitgangspunt. De training wordt gegeven door een deskundige arbeids- en organisatiepsycholoog met ruime ervaring als trainer, coach en consultant.

Resultaat

Opbouw

Voor wie is deze training?

De training is ontwikkeld voor professionals die gericht willen werken aan het verbeteren van hun communicatievaardigheden. 

Programma

Je gaat aan de slag met het verbeteren van je gesprekstechnieken. Thema’s als verbale en non-verbale communicatie, luisteren, samenvatten, doorvragen en het omgaan met emoties worden behandeld. We staan stil bij de verschillende gespreksvaardigheden en je leert hoe je deze bewuster en effectiever kunt inzetten. 

Je leert jouw voorkeur voor communicatiestijlen en gedragspatronen kennen met behulp van DISC. Ook krijg je inzicht in andere communicatiestijlen en gedragspatronen, waarbij er aandacht is voor de achterliggende behoeften en bedoelingen van anderen. Dit zorgt voor begrip en het beter benutten van talenten, wat leidt tot betere samenwerking. 

Je gaat aan de slag met het geven en ontvangen van zowel positieve als negatieve feedback, en leert hierbij om op een respectvolle manier negatieve feedback te delen. Ook ontdek je hoe je het effect van gedrag en houding van anderen op jezelf bespreekbaar maakt. Je kunt de structuur van feedback gebruiken om assertiever te communiceren.  

Je krijgt de gelegenheid om jouw casus te oefenen met een trainingsacteur en ontvangt hierover feedback. Deze laatste sessie is een mooie gelegenheid om de vaardigheden die je hebt geleerd te toetsen. Aan het einde van de training evalueren we de voortgang van alle deelnemers. 

Praktisch

 • Duur: 2 dagen
 • Locatie: Rooseveltweg 11C, 1314 SJ Almere
 • Investering: € 1245,-
  Exclusief btw
  Inclusief persoonlijke intake, DISC analyse ter waarde van €125,- en lunch/diner
 • Taal: Nederlands
 • Voorkennis: Niet nodig
 • Certificaat: Officieel certificaat van deelname

Trainingsdata

In verband met het voortraject is inschrijven mogelijk tot 2 weken voor startdatum.

 • 1

  do. 8 juni, 17:00 - 20:00 Almere

 • 2

  do. 22 juni, 17:00 - 20:00 Almere

 • 3

  di. 27 juni, 17:00 - 20:00 Almere

 • 4

  do. 6 juli, 17:00 - 21:00 Almere

 • 1

  do. 14 september, 9:00 - 17:00 Almere

 • 2

  do. 29 september, 9:00 - 17:00 Almere

Communiceren met Impact

€1245,- (excl. btw) 2 dagen, all-in-prijs

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten over de training? Neem contact op met Iris Meuffels via +316 8355 9452 of i.meuffels@yourp.nl 

Communiceren met Impact

€1245,- (excl. btw)
all-in-prijs
2 dagen

Nu inschrijven