Banking & Insurance

Financiële dromen waarmaken, fraude bestrijden en complexe cases behandelen.

Your Professionals is de consultancy- en opleidingsspecialist met focus op hypotheken, verzekeren, compliance en het zakelijk domein. Wij organiseren, faciliteren en financieren groei. Bij ons ben je onderdeel van een groep specialisten met kennis, expertise en een bewezen trackrecord binnen de financiële dienstverlening. Je ontwikkelt je door vakinhoudelijke trainingen en opleidingen tot een consultant die meegroeit met technologische vooruitgang in Banking & Insurance. 

Binnen Banking & Insurance hebben we vier expertisegebieden: hypotheken, verzekeren, zakelijk en compliance. Waar je op de ladder van een expertisegebied start, is afhankelijk van jouw ervaring. Jij bepaalt samen met onze collega’s je niveau en je gewenste eerste opdracht, zodat je voldoening en uitdaging hebt in het werk dat je doet.

Je gaat aan de slag als hypotheekacceptant en je start direct met cursussen en opleidingen. Als je de nodige certificeringen nog niet hebt, helpen we je met wat er nodig is: Hypothecair Krediet, Vermogen en MiFID II Beleggen. Je groeit door naar het accorderen van een aanvraag. Daarna heb je de keuze om financieel adviseur te worden, adviseur Ondernemer in Privé of adviseur Buy to Let. De expertise Hypotheken overlapt met de expertise Zakelijk, waardoor de volgende stap naar zakelijke financieringen voor mkb’ers of grootzakelijke bedrijven logisch is.
Je start als verzekeringsacceptant bij een verzekeringsmaatschappij. Je groeit door naar schadebehandelaar en je kan je bijvoorbeeld specialiseren als letselschadebehandelaar. Op dat punt beoordeel je de meest ingewikkelde schadeclaims. Dat hoef je natuurlijk niet ineens te kunnen beoordelen. We helpen je met dit hele traject en leiden je op om de juiste certificering en ervaring te krijgen.

Compliance is kijken of wat er gebeurt, klopt met de wet- en regelgeving. Binnen Compliance zijn we bij Your Professionals vooral actief in KYC, AML en DFC.

KYC staat voor ‘Know Your Customer’: wie is de klant, wat zijn de werkzaamheden en wie is de klant van de klant? Je doet de onboarding van een nieuwe klant en je screent het bedrijf of de particulier bij binnenkomst, daarna komt remediation: bestaande klanten opnieuw reviewen op basis van opvallende gebeurtenissen. Als laatste in de rij staat offboarding: met een gegronde reden afscheid nemen van klanten.

AML staat voor Anti Money Laundering. Je onderzoekt of bedrijven en personen zich schuldig maken aan het witwassen van geld.

DFC is Detecting Financial Crime. Je anticipeert op red flags in overschrijvingen en onderzoekt of er hier sprake is van criminele activiteiten. Deze specialisatie richt zich op nationale en internationale geldstromen tussen bedrijven of personen. Een groot onderdeel hiervan is het herkennen en voorkomen van terrorismefinanciering.

Je houdt je bezig met het financieren van een ondernemer of goederen, of met leasing en asset-based finance. Daarin gaat het om lease-aanvragen voor een wagenpark, maar ook om grote, dure machines. Je accepteert een nieuwe zakelijke klant conform de compliancerichtlijnen van de bank. Welke kant je op wil, bepaal je op basis van je verleden en je dromen. Als je al verantwoordelijk bent geweest voor zware dossiers, geven we jou geen opdrachten waar geen uitdaging in zit.

STYP: Wat wil je worden?

Jij hebt een STYP aan de horizon: een idee van de persoon die jij wil worden in de functie die bij je past. Binnen ons excellence center Banking & Insurance volg je specialistische leerlijnen die wij samen met gerenommeerde banken en verzekeraars hebben opgesteld. Je krijgt uitdagingen die jou laten groeien. We helpen je met onze vergaande expertise en jarenlange ervaring binnen de financiële dienstverlening. Het pad van ervaren professional naar specialistische consultant bewandelt Your Professionals samen met jou.

Een Financieel Adviseur geeft financieel advies aan mkb’ers, grootzakelijke bedrijven en ondernemers. Adviezen worden onderbouwd door onderzoeken die je zelf uitvoert. De Financieel Adviseur is de deskundige op het gebied van vermogensbeheer. Wij helpen je gecertificeerd financieel planner te worden.

Als Hypotheekacceptant help je particulieren bij het kopen van hun droomhuis. Je geeft een akkoord op de financieringsaanvraag van een woonhuis, of je gaat met de klant in gesprek over de meest passende oplossing.

Als Financieringsspecialist kijk je vanuit een onafhankelijke rol mee met de commercie. Als er een aanvraag voor financiering komt, beoordeelt de Financieringsspecialist de aanvraag. De specialist achterhaalt de behoefte van de aanvrager en probeert die behoefte te vervullen.

Erkende Hypotheekadviseurs staan op de zakelijke ladder boven de “normale” hypotheekadviseurs. Erkende adviseurs hebben keurmerken die gewaarborgd worden door het externe keuringsinstituut SEH. Daarom mogen Erkende Hypotheekadviseurs advies op maat geven voor hypotheekaanvragen van particulieren.

Een Letselschadebehandelaar is verantwoordelijk voor dossiers van ongelukken waarbij persoonlijk letsel is. De behandelaar heeft te maken met verschillende belangen: dat van de beide partijen, maar ook het belang van de verzekeraar. Empathie en sterke soft skills zijn belangrijk bij deze functie.

Een Compliance Officer kijkt of een persoon of bedrijf zich houdt aan de geldende wet- en regelgeving, zowel nationaal als internationaal. De Compliance Officer kijkt waar risico’s zitten en analyseert deze om hoge boetes, reputatieschade en juridische gevolgen te vermijden. De opleiding tot Compliance Officer volg je op kosten van Your Professionals.

De KYC Analist doorgrondt het reilen en zeilen van de zakelijke en particuliere klant van een bank. Je doet namens de bank onderzoek naar mogelijke financiële criminele activiteiten, zoals witwassen en financieren van terrorisme. Daarvoor is het belangrijk dat de analist klanten goed kent en sterk bent in het analyseren van documenten en data. KYC staat immers voor Know Your Customer.

De Schade Acceptant behandelt de aanvraag voor geleden schade. Je beoordeelt het risico van de aanvraag voor de verzekeraar en neemt het besluit de aanvraag te accepteren of af te wijzen.

Jij volgt vakinhoudelijke trainingen en opleidingen naast je opdracht bij een van onze gerenommeerde opdrachtgevers. Je hebt al de benodigde certificeringen, die de basis vormen van jouw groeiambitie. Trainingen in Lean Black Belt, Power BI, persoonlijk leiderschap of Agile/Scrum dragen bij aan jouw marktwaarde binnen Banking & Insurance.

Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk in team Banking & Insurance. Voor de opdrachtgever en voor onze collega’s. We creëren de professional van morgen: jij wordt bij ons opgeleid tot hypotheekadviseur, manager, team lead, financieel adviseur of een andere droomfunctie.

Derk Waterman

Business Unit Manager

Frozan Seifi

Recruiter

Anwal Essanoussi​

HR Consultant

Lisa Keizer

Development Coach

Wat we beloven

Openstaande vacatures

Medior KYC Analist

Als medior KYC Analist ga je aan de slag bij een grootbank met veel doorgroeimogelijkheden. Met jouw analytisch inzicht zorg jij ervoor dat geen enkele verdachte klant aan jouw aandacht ontsnapt.

Bekijk vacature »

Medior Hypotheekacceptant

Een impactvolle bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de woondromen van particulieren en ondernemers in privé. Dat is jouw volgende stap bij Your Professionals als Hypotheekacceptant.

Bekijk vacature »

Medewerker doorlopende Kredieten

Bij de meest innovatieve grootbank zijn ze op zoek naar een medewerker doorlopende kredieten! Kun jij goed analyseren en in één oogopslag een duidelijke beeld kan schetsen van een klantsituatie? Zorg jij ervoor dat je een waardige sparringspartner bent voor jouw klanten? Kortom, je kan en wilt echt het verschil maken voor de mensen die jij spreekt.

Bekijk vacature »

Kom met ons in contact.

Wil je meer weten over hoe wij werken in het excellence center Banking & Insurance? Of weet je nu al dat Your Professionals hét bedrijf voor jou is? Laat je gegevens achter en we bellen je.