Engineering

Met je handen werken, maar niet zonder je hoofd te gebruiken.

Als een machine stopt, kun je ervoor kiezen de volledige machine te vervangen. Maar kijken wat er mis gaat en dat oplossen, is veel leuker. Je wil weten wat er achter de techniek zit. Bij Your Professionals ben jij de ondernemende engineer in jouw vakgebied. Je wil leren en jezelf verder ontwikkelen tot monteur in elektro, instrumentatie, PLC, automatisering, hydrauliek en pneumatiek of static and rotating equipment.

Onze collega’s hebben allemaal een allround basis. Die basis helpen wij je leggen of verder uit te werken als je al veel ervaring hebt. Daarna brengen we je verder naar de specialisatie die bij jou past. Jij kiest waar je naartoe wil en onze collega’s wijzen je de weg door testen, opleidingen en analyserende gesprekken.

Als monteur E&I ben je de specialist in elektrotechnische apparatuur, installaties en systemen. Je handelt specifieke storingen af binnen de elektrotechniek en zorgt ervoor dat alle meet- en regelinstallaties werken zoals het hoort.
Als PLC-programmeur ben jij bezig met wat de machine moet doen, wat er fout gaat en hoe een fout opgelost wordt. Aan de hand van jouw input bepaalt het programma wat er gebeurt. De PLC, of ‘programmable logic controller’ is een computer die specifiek is ontworpen om machines en processen te beheersen. Jij programmeert het brein van de automatisering.
Als specialist hydrauliek en pneumatiek verhelp je eerstelijns storingen en voer je eerstelijns onderhoud uit aan hydraulische en pneumatische installaties. Hydrauliek en pneumatiek zijn allebei toepassingen van de kracht van vloeistof. Pneumatiek gebruikt een gas dat makkelijk samen te persen is, zoals lucht. Hydrauliek gebruikt moeilijk persbare vloeistoffen, zoals olie.
Static equipment, of statische onderdelen, zijn stilstaande onderdelen: de buizen waar vloeistof doorheen gaat, filters, behuizing. Alles dat niet hoort te bewegen. Als monteur kijk jij naar hoe lang een onderdeel meegaat en bepaal je de levensduur. Rotating equipment zijn de draaiende onderdelen, de mechanische onderdelen die kinetische energie gebruiken om andere materialen te verplaatsen. Als monteur analyseer je storingen en los je ze op. Je doet preventief onderhoud en houdt de apparatuur in optimale conditie.

STYP: Wat wil je worden?

Bij Your Professionals ga je niet alleen maar aan het werk. Je hebt een doel. Een “STYP” aan de horizon. Je komt binnen als startende of ervaren monteur en wij helpen je met opleidingen en trainingen je doelen te behalen. Wil jij PLC-specialist worden? Technisch leidinggevende? Monteur werktuigbouw? Onze deuren staan voor je open.

Je bent bezig met elektrische energie, spanning, stroom en schakelingen en met elektrotechnisch monteren, installeren en testen. Je zorgt voor veiligheid in de praktijk.
Jij analyseert storingen en lost ze op, je verzamelt technische gegevens, leest technische informatie van machines en je interpreteert meetwaarden van spanning, stroom en weerstand.
Je houdt ervan praktisch elektrotechnische systemen aan te leggen en te onderhouden. Je spoort storingen op en verhelpt ze op een veilige manier. Je stuurt collega’s aan en begeleidt ze.
Als Field Service Engineer ben je een productspecialist. Je zorgt ervoor dat elektrotechnische installaties veilig en storingsvrij zijn en blijven. Dit geldt voor hardware- en softwaresystemen, bijvoorbeeld computernetwerken en werktuigbouwkundige systemen.
Als PLC-specialist weet jij wat de machine moet doen en hoe je daarvoor zorgt. Jij programmeert het besturingssysteem en bepaalt de route.
Een technisch leidinggevende is de aanvoerder van een team en zorgt voor een goede planning en organisatie van een project of afdeling. De leidinggevende handelt met derden en draagt eindverantwoording voor de werkzaamheden, het materiaal en de werkomgeving.
Je verricht zelfstandig specialistische werkzaamheden aan complexe regeltechnische installaties. Je zorgt voor het oplossen van acute storingen en past regeltechnische software aan.
Je plaatst, vervangt, onderhoudt en repareert machines en zorgt ervoor dat de machine blijft lopen.
Je inspecteert en onderhoudt hydraulische en pneumatische systemen door controle van temperatuur, kleur, geur en druk van de olie of lucht. Veelvoorkomende onderhouds- en inspectiepunten zijn slangen, leidingen, vervuilingen, slijtage en lekkage. Je gebruikt onderhoudsschema’s voor de controle van installaties.
De onderdelen die op hun plek moeten blijven, blijven daar. En de onderdelen die moeten bewegen, doen dat. Als daar iets in verandert, onderzoek jij waarom en draag je oplossingen aan. Je hebt oog voor de levensduur van apparatuur.
Door jou zijn alle afspraken ingepland, zijn materialen op tijd en staat de juiste monteur op de juiste locatie. Meerdere ballen tegelijk in de lucht houden is geen probleem voor jou.
Een opleiding of training bij Your Professionals is niet hetzelfde als op een mbo- of hbo-opleiding. We bieden je nieuwe vakkennis en nieuwe people skills, zodat jij de technisch leidinggevende, collega monteur of manager wordt waar iedereen blij mee is. Je nieuwe kennis breng je gelijk in de praktijk bij een uitdagend project. Een Growth Mindset is een van onze kernwaarden. We helpen onze collega’s daarom groeien en de beste versie van zichzelf te worden.

Niet om de zaken heen draaien en zeggen waar het op staat is typerend voor onze branche. Je wil weten waar je aan toe bent. Daarom communiceren we open en eerlijk met collega’s en opdrachtgevers over de mogelijkheden en verwachtingen. Dat betekent dat we geen gouden bergen beloven en je zeker weet dat we ons houden aan afspraken.

Ingmar Adema

Business Unit Manager

Floortje Vriezema

Business Manager

Timo Kars

HR consultant

Saskia Torn Broers

Development Coach

Wat we beloven

Openstaande vacatures

PLC Engineer

Ben jij toe aan de nieuwe en uitdagende techniek van morgen? Neem die steeksleutel ter hand en start de bouw van je eigen carrière met onze onderdelen!

Bekijk vacature »

Allround Monteur

Elektrotechniek, WTB of Mechatronica gestudeerd en op zoek naar een nieuwe uitdaging als Allround Monteur Technische Dienst? Wij bieden de baan en opleiding die bij je past.

Bekijk vacature »

Procesoperator

Wil jij het nieuwe jaar starten met het leveren van een bijdragen aan het milieu? Heb jij altijd al willen weten hoe ze vanuit natuurlijke producten zoals frituurvet, bijvoorbeeld biobrandstof maken voor vliegtuigen?

Bekijk vacature »
Alle vacatures geladen

Kom met ons in contact.

Wil je meer weten over hoe wij werken in het excellence center Engineering? Of weet je nu al dat Your Professionals hét bedrijf voor jou is? Laat je gegevens achter en we bellen je.