Finance

Innovatief kennis- en expertisecentrum voor financials.

Door reporting en dashboarding genereer je met Power BI actuele rapportages voor het management team. Het dashboard werk je niet handmatig bij; je implementeert automatisering om achterhaalde processen te optimaliseren. Wil jij glazen plafonds doorbreken, hogerop komen in het bedrijfsleven, leren over jouw vakgebied en soft skills ontwikkelen? Dan zit je goed bij Your Professionals.

Feiten benoemen, adviezen geven, vernieuwend zijn en de opdrachtgever verder helpen. Dat doet de finance professional bij Your Professionals. Je werkt met verschillende ERP-systemen, automatiseert repetitieve handelingen door RPA, doet dashboarding met Power BI, past Lean Six Sigma methodieken toe en je laat bedrijven leren van hun eigen cijfers. Dit doe je in onze verschillende expertises: accounting, reporting en dashboarding, controlling en procesoptimalisatie en -automatisering.

Accounting is meer dan alleen boekhouden. Het is bestellingen plaatsen, betalingen uitvoeren, informatie vastleggen, de balans opmaken en maandafsluitingen doen. Je weet wat er speelt in de boekhouding van het bedrijf en je kunt cijfers duiden en uitleggen aan collega’s. Accounting consultants van Your Professionals werken bij meerdere opdrachtgevers en leren verschillende boekhoudsystemen en bedrijfsprocessen kennen.

Reporting is een brug slaan van gegevens naar informatie. Het geeft organisaties belangrijke inzichten in de financiële status van een bedrijf, in begrotingen en beslissingen. Het is belangrijk financiële rapportages af te stemmen op de ontvanger. De details van een rapportage zijn belangrijke informatie voor een FP&A Analist of een Business Controller. Onze professionals ontwikkelen zich in een korte tijd tot reporting consultants, waarbij ze in staat zijn tijdig de juiste en volledige cijfers te produceren en dit op een professionele manier te presenteren.

Dashboarding is data in één oogopslag duidelijk presenteren. Dit wordt vaak gebruikt om een organisatie gegrond de juiste financiële keuzes te laten maken. Je rapporteert data volgens richtlijnen die je bij ons leert, zodat je efficiënt en met goede dashboards intern of extern inzicht geeft in de financiële status van een bedrijf.

Controlling is de basis van een weldoordacht besluitvormingsproces. De controller beheerst de financiële huishouding, houdt toezicht op de financiële afdeling, is commercieel bezig op strategisch niveau en controleert of financiële gegevens volledig zijn en goed zijn gerapporteerd. Je beoordeelt of een organisatie in control is. Je bent verantwoordelijk voor alle cijfers van het bedrijf: wat komt erin, wat gaat eruit en welke mutaties zijn er? Je bouwt rapportages en dashboards en je geeft strategische adviezen en forecasting inzichten aan management teams.

Je stelt jezelf de vraag: hoe gaan financiële processen sneller, efficiënter en zonder verspilling, zodat er meer waarde wordt toegevoegd aan de financiële afdeling van een bedrijf? In de expertise ‘Procesoptimalisatie en -automatisering’ ben jij de specialist die werkt met Robotic Process Automation (RPA). Je wil met minder mensen hetzelfde werk beter doen door geautomatiseerde, geoptimaliseerde processen.

STYP: Wat wil je worden?

Bij Your Professionals ga je niet alleen maar aan het werk. Je hebt een doel. Een STYP aan de horizon. Als je bij ons binnenkomt, krijg je een development coach en een buddy aangewezen. Samen met jouw development coach doe je een talent assessment. Dat is een 0-meting waarin jouw talenten en mogelijke ontwikkelpunten zichtbaar worden. Op basis van deze analyse en jouw STYP werken we jouw carrièrepad samen uit, zodat jij de uitdagingen krijgt die jou laten groeien. Jouw buddy is een ervaren finance collega die jou vakinhoudelijk begeleidt en helpt bij moeilijke vraagstukken. Je wordt opgeleid tijdens je werk, dus je gaat direct aan de slag. Waar sta jij over een paar jaar?

De Financial Controller is verantwoordelijk voor alle financiële zaken binnen een organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het managen van boekhouding en accounting, het optimaliseren van de interne controle, het opstellen van cashflowbegrotingen, het managen van liquiditeit, het aanpassen en beheren van administratieve organisatie en het voorbereiden en controleren van jaarrekeningen. 

Een Project Controller is verantwoordelijk voor één project of meerdere projecten. Een Project Controller werkt in een projectgedreven organisatie, bijvoorbeeld bij een bouwbedrijf, in engineering of bij een vastgoedorganisatie. Je bent onder andere verantwoordelijk voor de cijfers van een project, betrokken bij wet- en regelgeving en vergunningaanvragen, bezig met belastingen en inzetbaar personeel en verantwoordelijk voor budgettering en inkoop. Een Project Controller heeft de focus op twee belangrijke aspecten van het project, namelijk het budget en de planning.

Als Business Controller ondersteun je het bedrijf met gerichte analyses en rapporten van financiële gegevens en bedrijfsinformatie. Je gebruikt het verleden en het heden als input om bruggen te slaan naar strategische doelen als budgetteren, forecasting en variantieanalyses. Je adviseert het management en de directie met inzichtelijke analyses rond winstgevendheid, rendement van investeringen en waardeverminderingen in kasstromen.

Als Business Analist Finance verhoog jij de kwaliteit van de financiële verwerking van datastromen en processen. Om sturing op basis van financiële data te faciliteren, zorg jij voor aanbevelingen, innovaties en automatisering van processen. Jouw oplossingen worden door IT-ontwikkelaars gebouwd.

De Financieel Data-Analist onderzoekt de financiële situatie binnen het bedrijf en de economische omstandigheden in het algemeen. Je voorspelt op basis van data wat de impact is van beleidsveranderingen en je adviseert het bedrijfsbestuur.

Als FP&A Analist ben je verantwoordelijk voor de vertaling van de financiële kalender naar werkbare processen. Je zorgt ervoor dat de planning en controlcyclus uitgevoerd wordt en je begeleidt dit. Jij bent de stuwende kracht in het vertellen van het verhaal achter de cijfers aan stakeholders en draagt daarmee bij aan de executie van de strategie.

De Financieel Manager heeft de dagelijkse leiding over de financiële administratie. Je geeft leiding aan financiële medewerkers, je stuurt aan, delegeert en werkt mee op de afdeling. In deze uitdagende rol ben je de eindverantwoordelijke voor het accounting proces, de jaarrekeningen, managementrapportages en audits. Je voert analyses uit met betrekking tot de realisatie, begroting en prognose van doelstellingen van de boekhouding. Begeleiding en coaching van je team is een belangrijk onderdeel. Denk hierbij aan het opstellen van persoonlijke ontwikkelplannen en het houden van beoordelings- en functioneringsgesprekken.

Een CFO, of Chief Financial Officer, staat aan het hoofd van finance, vaak binnen een multinational of een top 500-organisatie. Als CFO ben je betrokken bij het beleid en de strategie, verantwoordelijk voor de naleving van financiële wet- en regelgeving, identificeer je financiële risico’s, minimaliseer je de kosten van het bedrijf en zorg je ervoor dat iedere afdeling de winstmarge optimaliseert. Je presenteert financiële kwartaal- of jaarrapportages aan het bestuur of andere stakeholders.

 

Je leerlijn en carrièretraject zijn afhankelijk van jouw ervaring en je ambitie. Je werkt via projecten, opleidingen en trainingen naar je STYP: je droombaan. De mogelijkheden bij Your Professionals zijn enorm. We financieren een universitaire master, geven je vakspecifieke cursussen en trainen jouw soft skills. Onderstaande trainingen zijn een greep uit ons aanbod:

Wat ons ‘s ochtends motiveert om uit bed te stappen is dat we er dag in, dag uit alles aan mogen doen om professionals beter te maken. Team Finance is energiek, snel en houdt van direct communiceren. Collega’s voelen ons team als thuiskomen. We schakelen veel met professionals en we weten wat er bij wie speelt.

Youssef Salama

Business Unit Manager

Ades Khemai

Business Manager

Roman Rahimi

Business Manager

Evie Kamp

Development Coach

Wat we beloven

Openstaande vacatures

Alle vacatures geladen

Kom met ons in contact.

Wil je meer weten over hoe wij werken in het excellence center Finance? Of weet je nu al dat Your Professionals hét bedrijf voor jou is? Laat je gegevens achter en we bellen je.